NRK Meny
Normal

Mumbai-politiet jakter terrorister

Politiet i Mumbai i India har satt igang en menneskejakt etter at fire ettersøkte terrorister skal ha kommet seg inn i byen.

INDIA-UNREST-ATTACKS INDIA-UNREST-ATTACKS

Taj Mahal-hotellet i Mumbai var blant målene for terrorangrepene i 2008. Nå frykter myndighetene nye angrep.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / AFP

Politiet har offentliggjort et fotografi av et påstått medlem av den pakistanske gruppen Lashkar-e-Taiba som har fått skylden for terrorangrepene i Mumbai i 2008. Da angrep ti terrorister byens hovedjernbanestasjon og flere luksushoteller og drepte 166 mennesker.

- De fire klarte nylig å ta seg inn i byen for å drive ekstremt farlig virksomhet, sa politisjefen Himanshu Roy på en pressekonferanse, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Frykter angrep

Himanshu Roy

Politisjefen Himanshu Roy viser fram bildet av det påståtte medlemmet av Lashkar-e-Taiba som skal ha klart å ta seg inn i Munbai.

Foto: Politiet i Mumbai

Han tror det kan komme voldelige angrep, trolig i forbindelse med jule- og nyttårsfeiringen.

Mennene bak angrepene i 2008 kom i stor grad fra Pakistan, og militæranalytikere mener India vil svare med militære midler mot Pakistan dersom noe liknende skulle gjenta seg.

Politisjefen sa på pressekonferansen at han ikke opplysninger om hvilken nasjonalitet de mistenkte terroristene har, men navnga de fire.

Politiet har opprettet en spesiell telefonlinje publikum kan ringe dersom de har opplysninger.

Høynet sikkerhetsnivå

Advarslene i dag kommer etter at sikkerhetsnivået i Mumbai ble høynet tidligere i uka etter opplysninger om et mulig terrorangrep, rettet spesielt mot utlendinger i Mumbai, Indias økonomiske sentrum.

Politiet har gjennomført dør-til-døraksjoner i noen områder, og ekstra sikkerhetspersonell er utplassert ved markeder, religiøse sentre, samt ved buss- og jernbanestasjoner i Mumbai.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt