Mulige vrakdeler funnet i Australia

Vrakgods som er funnet på kysten i Australia skal nå undersøkes for om det kan stamme fra det forsvunne flyet fra Malaysian Airlines.

Australske marinen

Skip fra den australske marinen har vært sentrale i søket etter flight MH370.

Foto: AUSTRALIAN DEFENCE/ABIS NICOLAS GONZALEZ / AFP

Australsk politi har sikret seg vrakgodset som ble funnet ti kilometer øst for byen Augusta onsdag ettermiddag, lokal tid.

– Det australske transportssikkerhetsbyrået (ATSB) undersøker fotografier av materialet for å bestemme om ytterligere fysisk analyse er nødvendig og om det har noen relevans for søket etter savnede flight MH370, skriver Det felles koordinasjonssenteret (JACC) som leder søket, i en pressemelding.

Se kart nederst i saken.

Miniubåt

En miniubåt fra den amerikanske marinen har vært brukt i søket etter det savnede flyet de siste ukene.

Foto: Australian Defence Force/Handout via Reuters / Reuters

Det er første gang det er kommet meldinger om at vrakgods som kan stamme fra det savnede flyet på flere uker.

Australske ABC skriver at de har fått opplysninger om at vrakgodset er av metall og er 2,5 meter langt.

Boeing 777-flyet forsvant 8. mars mens det var på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. Det var 239 mennesker om bord i flyet.

Dagens mulige funn er det første mulige sporet etter det forsvunne flyet siden 4. april, da myndighetene meldte om at de hadde mottatt noe som kunne være et signal fra flyets svarte boks.

– Ser ut til å være metallplater

Lederen for Det australske transportssikkerhetsbyrået (ATSB), Martin Dolan, sier at vrakgodset ser ut til å være metallplater med nagler.

– Det er tilstrekkelig interessant til at vi tar en titt på fotografiene, sier Dolan til CNN.

Samtidig gir han uttrykk for skepsis til at vrakgodset stammer fra flyet.

– Jo mer vi ser på det, jo mindre opphisset blir vi, sier ATSB-leder Martin Dolan.

Han sier at analysen av funnet vil bli ferdig i løpet av natten og at det vil bli sendt ut en pressemelding i morgen tidlig.

Kan stemme med havstrømmene

Ministeren for katastrofetjenester i delstaten Western Australia, Joe Francis, sier at det er mulig at det som er funnet kan stamme fra det forsvunne flyet.

– Det ville ikke overraske meg om det før eller senere ... hvis det var noe flytende vrakgods, at det i så fall ville ende opp på kysten av Vest-Australia, sier han til ABC Radio.

Minister Joe Francis er tidligere navigatør på en undervannsbåt, og sier at eventuelt vrakgods fra det savnede flyet kan ha blitt tatt av den lokale havstrømmen, kjent som Leeuwin Current.

– Alt i det området som driver i to knop i løpet av 50 dager, vil før eller senere bli tatt av strømmen, sier Joe Francis.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt

Røde flammer opp i skyene og kraftige drønn i natt da Israel traff Gaza med det som hittil er de kraftigste angrepene, ifølge AP.

Israelsk storangrep på Gaza i natt

Israel har gjennom natten angrepet mål på Gazastripen fra luften og fra stridsvogner på israelsk side av grensen. Det israelske forsvaret meldte først at militære styrker var på vei inn i Gaza, før de trakk tilbake meldingen.