NRK Meny
Normal

Mulig tornado over New York

Den nasjonale værtjenesten i USA ber innbyggerne i New York om å være på vakt for mulig tornado over byen med rundt 8 millioner innbyggere.

New York

Byen med rundt 8 millioner innbyggere må se opp for mulig tornado.

Foto: Lier, Gunnar / SCANPIX

The National Weather Service gikk ut med advarselen som gjelder store deler av den nordøstlige kysten, inkludert byen New York og statene New Jersey og Connecticut.

– Ifølge The New York Times skal the National Weather Service ikke har observert en tornado på vei, men peker kun på at værforholdene i området er slik at tornadoer lett kan oppstå, og at hver og en derfor «må være oppmerksom og være klar til å søke tilflukt dersom en tornado skulle oppstå».

– Grunn til å være på vakt

– Det er stor sannsynlighet for at det kan danne seg en tornado ut fra disse værutsiktene, sier statsmeteorolog Håkon Melhus ved Meteorologisk institutt til NRK.no, idet han kikker på værprognosene for østkysten av USA.

Han forteller at temperaturen i New York er ventet å falle radikalt i løpet av morgendagen, slik at varme luftmasser fra sør vil møte kalde luftmasser nord for New York.

– Det er ved sammenstøt mellom kald og varm luft at tornadoer dannes. Det blir to luftmasser som slåss om hegemoniet i samme området, forteller Melhus, som legger til at han ikke selv har fått noe tornadovarsel.

– Men det er grunn til å være på vakt, konkluderer statsmeteorologen.

Se hvordan tidligere tornadoer i USA har herjet:

Video Framleis tornado-herjingar i USA

Tornado-herjingane held fram i USA

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt