Normal

Mulig ny NSA-lekker pågrepet i USA

FBI har i all hemmelighet ha pågrepet en ny mann som skal ha stjålet strengt hemmelig informasjon fra NSA.

NSA

Mannen var utplassert i NSA fra konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton, slik Edward Snowden var.

Foto: Patrick Semansky / Ap

Den amerikanske avisen The New York Times skriver at justisdepartementet i USA har siktet mannen for å ha stjålet gradert informasjon fra den amerikanske etterretningsorganisasjonen NSA.

Statsadvokaten i Maryland, delstaten hvor den 51 år gamle mannen er fra, har også sendt ut pressemelding om siktelsen.

Dokumenter fra 2014

Mannen er identifisert av det amerikanske justisdepartementet som Harold Thomas Martin, og var utleid til NSA fra det amerikanske konsulentfirmaet Booz Allen Hamilton. For øvrig det samme firmaet som varsleren Edward Snowden også var utplassert fra da han lekket gradert informasjon fra NSA.

Seks dokumenter som FBI-etterforskere skal ha funnet i Martins besittelse inneholder sensitiv etterretningsinformasjon fra 2014.

– Disse seks dokumentene ble produsert gjennom nøye bruk av regjeringskilder, metoder og evner som er svært viktige for nasjonens sikkerhet, heter det i pressemeldingen fra statsadvokaten.

– Å offentliggjøre disse dokumentene vil avsløre disse.

Også siktet for tyveri

Martin hadde sikkerhetsklarering for strengt hemmelig områder og dokumenter.

Det står videre at 51-åringen også er tiltalt for tyveri av gjenstander til en verdi av 1.000.000 dollar som tilhører den amerikanske staten.

Han risikerer en straff på opptil ett år for å ha tatt med seg de strengt hemmelige dokumentene, opptil ti år for tyveri av statlig eiendom.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt