– Mubaraks sønner har gjemt unna milliardbeløp i Sveits

Sønnene til Egypts avsatte president Hosni Mubarak skal ha rundt 340 millioner dollar, over 1,8 milliarder kroner, gjemt unna på sveitsiske bankkontoer.

Alaa og Gamal Mubarak

Alaa og Gamal Mubarak bak et gitter under rettshøringen i Kairo.

Foto: Anonymous / Ap

Det hevder Egypts visejustisminister Assem al-Gohari, ifølge BBC.

Mesteparten av verdiene, som nå er frosset av sveitsiske myndigheter, skal ha tilhørt Mubaraks eldste sønn, Alaa.

Sveits har lovet å få fortgang i overføringen av midlene. De har også frosset store verdier som tilhørte den avsatte tunisiske presidenten Zine al-Abidine Ben Ali.

– Sveits er ett av verdens største finanssentre. Det er også først i tilbakeføringen av midler som er stjålet av diktatorer, sier utenriksdepartementets talsmann Valentin Zellweger.

Mens forretningsmannen Alaa Mubarak (49) stort sett har holdt seg unna politikk, var broren Gamal (47) en ledende politiker og favoritt til å ta over makta fra faren.

Suzanne, Gamal og Alaa Mubarak

Gamal og Alaa Mubarak med sin mor Suzanne.

Foto: AMRO MARAGHI / Afp

Tiltalt for korrupsjon

Begge står sammen med faren tiltalt for korrupsjon og medvirkning til drap på fredelige demonstranter i hjemlandet.

Les: Mubarak avviser drapsskuldingar
Les: Mubarak vil be om unnskyldning

Opprøret som startet i Kairo i januar i år var skyldtes delvis misnøyen med at presidentfamilien hadde lagt seg opp en stor formue på ulovlig vis.

I løpet av sine 30 år ved makten skal Mubarak-familien ha opparbeidet seg en formue på mellom 40 og 70 milliarder dollar.

Les: Mubarak-familien lider ingen nød

Store deler av pengene skal ha kommet fra korrupsjon, og en ordning som innebar at presidenten og hans familie gjorde krav på halvparten av overskuddet til flere store selskaper i Egypt.

SISTE NYTT

Siste nytt