Normal

Mot ny valgomgang i Øst-Timor

Det går mot en ny runde i presidentvalget i Øst-Timor. Det er klart etter at rundt 70 prosent av stemmene var talt opp onsdag.

Valg i Øst-Timor
Foto: Dita Alangkara / AP

En kandidat må få mer enn 50 prosent av stemmene for å vinne i første valgomgang, noe ingen av de tre presidenkandidatene har klart.

Representanter for valgmyndighetene i Øst-Timor melder i dag at det er nobelprisvinner og statsminister Jose Ramos-Horta og regjeringspartiet Fretilins kandidat Francisco Guterres som møtes i valgets andre omgang.

 

Håper på fred

Innbyggerne i Øst-Timor strømmet mandag til valglokalene for å avlegge stemme i det første presidentvalget siden uavhengigheten i 2002. Håpet er at valget kan gjøre slutt på volden som har herjet det lille landet de siste månedene.

Timoreserne skal velge etterfølgeren til president Xanana Gusmão, som går av for å stille som statsministerkandidat ved valget senere i år.

Observatører sier valget gikk riktig for seg, trass i mangel på stemmesedler og påstander om trusler og skremsler.

Likevel har fem kandidater i dag levert en formell protest til valgkommisjonen og til president Gusmão, der de krever at stemmetellingen opphører umiddelbart.

- Vi ber om at myndighetene stopper stemmetellingen umiddelbart, sier de fem i en felles uttalelse, og viser til at velgere skal ha blitt skremt og truet i forkant av valget.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt