Moskva-mistenkt drept i Dagestan

Den militante opprørslederen Magomedali Vagabov, som er mistenkt for å ha organisert Moskva-angrepet i Russland i mars, skal være drept i Dagestan.

Overvåkingsbilder fra t-banestasjoner i Moskva

Overvåkningsbilder fra en av t-banestasjonene i Moskva fra terrorangrepet 29. mars i år.

Vagabov ble drept i et sammenstøt med russiske sikkerhetsstyrker i Dagestan-regionen sør i Russland. Fire andre opprørere ble drept i sammenstøtet, opplyste den russiske antiterrorkomiteen til russiske nyhetsbyråer lørdag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

40 mennesker ble drept og over 100 såret i dobbeltbombingen mot Mosvka-metroen 29. mars i år. Aksjonen ble utført av to kvinnelige selvmordsbombere, men Vagabov er mistenkt for å ha stått bak organiseringen.

– Vagabov var den som organiserte selvmordsbombingene mot Moskva-metroen. Han var aktivt involvert i å rekruttere ungdommer til sin gruppe, og organiserte treningen av selvmordsbombere, står det i uttalelsen.

LES OGSÅ: – Jeg beordret Moskva-bombene
LES OGSÅ: – Jeg beordret Moskva-bombene
LES OGSÅ: - 17 år gammal enkje bak terror

Kan ha vært gift med bomber

Han beskrives i uttalelsen som nummer to i et islamistisk-insipirert opprør i det nordlige Kaukasus de siste årene. Bare Doku Umarov skal ha stått over Vagabov i rang.

Sammenstøtet beskrives som kortvarig og skjedde i landsbyen Guniv, i fjellene sørvest for Dagestans hovedstad Makhachkala.

Ifølge enkelte rapporter skal Vagabov ha vært gift med den ene av de to kvinnene som begikk Moskva-angrepene. Påstanden benektes av kvinnens far.

I uttalelsen står det også at Vagabov planla en serie angrep mot sikkerhetsstyrker og jernbaneinfrastruktur.

LES OGSÅ: Politiet mener denne mannen dirigerte selvmordsbomberne
LES OGSÅ: Sørgjedag etter Moskva-terror

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt