NRK Meny
Normal

Mørkt for Gordon Brown

Lokalvalgene i England og Wales ble en katastrofe for Storbritannias statsminister Gordon Brown. Men regjeringspartiet Labour viser foreløpig ingen tegn til å ville skifte ham ut.

Storbritannias Gordon Brown
Foto: POOL / REUTERS

Det sosialdemokratiske partiet tapte 248 kommunale mandater og mistet kontrollen over 15 kommunestyrer, viste tall fra den britiske rikskringkastingen BBC fredag. Det betyr at Labour dagen før gjorde sitt dårligste valg på 40 år.

Labour kom dårligst ut

De konservative ble valgets store vinnere, med en oppslutning på 44 prosent av stemmene. Sentrumspartiet liberaldemokratene kom på andreplass med 25 prosent, mens Labour måtte nøye seg med 24 prosent og tredjeplassen.

LES OGSÅ:Labour mister oppslutning

– Gordon Brown står ikke under noe press for å gå av som følge av nederlaget i lokalvalgene. Men Labour risikerer å miste makten ved parlamentsvalget om to års tid, hvis ikke økonomien bedrer seg innen da, skrev nyhetsbyrået Reuters fredag.

Resultatet av borgermestervalget i London var fredag ettermiddag ikke klart. Men britiske bookmakere, som har nese også for politikk, begynte allerede da å betale ut penger til folk som hadde satset på seier for den konservative utfordreren Boris Johnson.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt