NRK Meny
Normal

Moren til svenske Katarina savnet etter flyplass-terroren

Katarinas mor var på vei hjem til Sverige, etter å ha hilst på datteren i Brussel. Nå er moren en av fire svensker som er savnet etter terrorangrepene.

Livredde passasjerer blir evakuert fra flyplassen etter to eksplosjoner.

VIDEO: Amatøropptak viser de dramatiske minuttene etter terrorangrepet på Zavantem-flyplassen i Brussel.

– Vi har ringt og ringt. Sovet noen timer til slutt. De sa at det ikke gikk an å få flere nyheter før morgenen, uansett, sier Katarina til Aftonbladet.

Det er fortsatt fire svensker i Brussel som pårørende ikke har kommet i kontakt med etter tirsdagens terrorangrep. Tre svenske statsborgere er bekreftet såret, én av dem alvorlig.

Aftonbladet har snakket med Katarina, en svensk kvinne som bor og jobber i Brussel. Moren til den svenske kvinnen var på vei hjem til Sverige, etter å ha besøkt Katarina og hennes familie.

Mistenkte etter terrorbombene mot Brussel-flyplassen

FIKK TIPS: Overvåkningsbilder viser det som trolig er mennene som sprengte seg selv i lufta på flyplassen i Brussel tirsdag morgen.

Foto: HANDOUT / Afp

– Vet fortsatt ingenting

Katarinas mor hadde besøkt datteren så mange ganger at hun ikke lenger trengte skyss til hovedflyplassen Zavantem.

I går morges slo terroristene til mot flyplassen, minst 14 mennesker ble drept. Etter angrepet har Katarina lett etter moren på sykehus og ringt rundt til offentlige etater.

– Hun ville alltid ha et boardingpass av papir, sier Katarina, og forteller at det har vært opprørende å se et av bildene som sirkulerer i media. Det viser innsjekkingsskranken til American Airlines.

– På bildet ser man også inngangskøene ved siden American Airlines, nummer fire og fem. Det var der hun skulle boarde. Det er veldig slitsomt å se det bildet, sier den svenske kvinnen, som siden lunsjtider i går har fått hjelp av venner og familie til å ringe rundt til sykehus.

– Vi vet fortsatt ingenting, sier Katarina, som tror moren har mistet vesken med ID-papirer i kaoset etter angrepet.

Kaos etter flyplass-angrepet

KAOS: En skjemdump fra en video publisert av den belgiske TV-kanalen RTL TVI viser kaoset etter flyplass-terroren.

Foto: STRINGER / Afp

– Hadde unngått T-banen

Det svenske utenriksdepartementet jobber nå for fullt for å komme i kontakt med de fire svenskene som fortsatt er savnet.

– Utenriksdepartementet er i kontakt med slektninger til noen svensker i Brussel som ennå ikke er nådd. Vi understreker at telefonforbindelsene har vært dårlige i løpet av dagen, og vi vet at mange familier i ettertid har vært i stand til å nå folk, sier Veronica Nordlund i svensk UDs pressetjeneste.

En annen svensk kvinne i 40-årene, som jobber for EU-kommisjonen, ble alvorlig skadd av bomben som gikk av på metrostasjonen ved Maelbeek tirsdag.

– Hun har unngått T-banen i et par måneder, men deretter har hun åpenbart tatt T-banen i morges, sa en slektning til avisen NSD tirsdag.

Ytterligere en svensk mann er lettere skadd og får behandling på sykehus, mens en annen er lettere skadd og befinner seg ikke på sykehus.

Det er foreløpig ingen opplysninger om at nordmenn skal være skadd i terrorangrepene.

Belgium Attacks
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt