NRK Meny
Normal

Moren til French: – Allmenntilstand er veldig dårlig

Moren til Joshua French skriver at sønnen vil få blodoverføring tirsdag. Torsdag ble han innlagt på sykehus i Kongo, etter at moren og UD hadde kjempet for å få ham overført fra fengsel.

Joshua French og Kari Hilde French

BEKYMRET: Joshua French og moren Kari Hilde French klemmer under rettssaken i 2014. Nå er moren svært bekymret for sønnens helsetilstand.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

I et blogginnlegg publisert søndag, forteller moren til French om hans helsetilstand:

«Joshuas allmenntilstand er veldig dårlig. Blant annet er hemoglobinet farlig lavt – det ble målt til 6,5. I morgen forsøkes blodoverføring,» skriver Kari Hilde French i innlegget.

Hemoglobin er den oksygenbærende delen i de røde blodcellene. Når det måles lave nivåer, betyr det at blodet ikke klarer å frakte nok oksygen rundt om til cellene i kroppen.

Moren har jobbet intenst med å få ham innlagt på sykehus helt siden han kollapset på cellen sin i nyttårshelgen. Torsdag ble det gitt tillatelse for flytting.

Har fått avkjølt alenerom

French har fått et stort, avkjølt rom med eget bad.

– Dette er et sykehus moren ønsket å få ham innlagt på. Hun har god kunnskap om behandlingstilbudet, og hun er lettet over at han har fått komme dit, sier Hans Marius Graasvold, French sin advokat.

Moren har også fått sin egen seng så hun kan være hos sønnen store deler av tiden. Hun skriver at forholdene på sykehuset i Kinshasa er mye bedre enn tidligere sykehus sønnen har vært innlagt på.

– Hun er veldig bekymret for ham, selv om det etter forholdene er et bra sykehus, sier Graasvold.

Usikkert når han skrives ut

Graasvold forteller til NRK at de ikke har fått noen andre signaler enn at French kan bli på sykehuset til han er ferdig behandlet.

– Vi har ikke fått noen hint om begrensninger. Tanken er at han blir der til han er over den kneika hvor han er nå, sier advokaten.

Til VG bekrefter legen som behandler nordmannen at han vil bli værende på sykehus i flere dager fremover:

– French har det etter forholdene bra. Det er for tidlig å si når han kan skrives ut, men han vil helt sikkert bli liggende i flere dager til, sier klinikksjefen Dr. Ravi til VG.

Helsetilstanden til French har vært dårlig lenge. I januar i fjor ble han innlagt på sykehus med malaria, og han var også dårlig under rettssaken hvor han ble dømt for å ha drept medfangen Tjostolv Moland.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt