NRK Meny
Normal

Regn hindrer søket etter de «svarte boksene»

Det kraftige monsunregnet i Pakistan gjør at redningsmannskapene har stoppet søket etter de «svarte boksene» som tilhører flyet som styrtet onsdag.

Passasjerflyet med 152 personer om bord styrtet nær Pakistans hovedstad Islamabad onsdag morgen. Alle passasjerene er bekreftet omkommet.

Racheel Ahmed, en talsperson for flyselskapet Air Blue, forteller til CNN at det var 110 menn, 29 kvinner, fem barn og to spedbarn om bord i flyet som styrtet. Det er bekreftet at det var to amerikanere og en østeriksk forretningsmann blant passasjerene.

Alle de 146 passasjerene og de seks besetningsmedlemmene ble senere funnet omkommet. Ifølge CNN er 115 av dem fraktet til sykehus i nærheten. Mange var i så ille forfatning at de kun kan identifiseres ved hjelp av DNA-analyser eller ID-dokumenter.

– Vår hovedbekymring nå er å finne identifikasjonspapirer og andre eiendeler som kan hjelpe oss med å identifisere likene som oppbevares på sykehusene, sier politibetjent Bani Amin til nyhetsbyrået AFP.

Erfaren pilot

Flyet, et Airbus A-321, har vært leid av det pakistanske flyselskapet Air Blue siden 2006, og var bare rundt ti år gammelt. Raheel Ahmed fra Air Blue sier at flyet har gjennomgått normal service og at det ikke skal ha vært noe galt med flyet rent teknisk.

Piloten, kaptein Pervez Iqbal Chaudary, var ifølge Ahmed en av flyselskapets mest erfarne piloter, med over 35 års yrkeserfaring og mer enn 25.000 timer på vingene.

Flyet styrtet i et vanskelig tilgjengelig område av Margalla Hills, det er blant annet ingen veiforbindelse til ulykkesstedet. Redningsarbeidet har derfor vært svært krevende.

I tillegg er Pakistan midt i regntida, og det kraftige monsunregnet har gjort letingen etter folk, utstyr og de svarte boksene vanskelig.

Flystyrt i Pakistan

Pårørende etter flyulykka i Pakistan tar imot kistene Jinnah Internasjonale Flyplass i Karachi.

Foto: AKHTAR SOOMRO / Reuters

Utsetter søket

Om bord på flyet finnes det to såkalte «svarte bokser», som i virkeligheten er oransje. Den ene inneholder tekniske data fra flyturen, mens det finnes opptak av kommunikasjonen i cockpit i den andre boksen.

I går meldte den pakistanske ambassadøren i Storbritannia at den ene av de «svarte boksene» var funnet, men dette stemmer ikke, ifølge politiet i Pakistan.

På grunn av det kraftige regnet må redningsteamet nå utsette søket etter de «svarte boksene», som kan gi svar på hvorfor flyet så plutselig styrtet.

– Redningsteamet vil fortsette søket så fort regnet stopper, siden vi er nødt til å finne de «svarte boksene», sier politibetjent Bani Amin til AFP.

Gransker ulykka

Pakistans statsminister Yousaf Raza Gilani ba om en granskning av ulykken umiddelbart etter at flyet styrtet.

Ifølge en talsperson fra myndighetene vil alle potensielle årsaker undersøkes, dette inkluderer terrorisme dårlig vær og sabotasje. Myndighetene har imidlertid ikke gitt noen indikasjoner på at det er snakk om et angrep.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt