NRK Meny
Normal

Molands helsetilstand forverret

Tjostolv Molands helsetilstand er forverret. Dersom situasjonen ikke bedres til i morgen, kan det bety at saken mot de to nordmennene i Kisangani utsettes ytterligere.

Tjostolv Moland og Joshua French
Foto: Tore Meek / Scanpix

Advokat Morten Furuholmen, som bistår nordmennenes kongolesiske advokat under ankesaken, sier han vurderer å be Røde Kors om å bistå Moland i fengselet.

Dersom Molands helse forblir svært dårlig, kan saken bli utsatt, sier Furuholmen til NTB.

LES OGSÅ: Skal ha blitt uvenner

LES OGSÅ: - Stabell forstår ikke Kongo

- Ingen sultestreik

UDs representant i Kisangani, Fred Rasmussen, sier til NRKs medarbeider at han ikke kjenner til at det har vært noen sultestreik på cella.

VG Nett skriver i dag at Moland har nektet å spise , drikke og ta medisiner.

- Moland blir flyttet til en egen celle fordi han har hatt problemer med å sove og å ta til seg næring etter malariasykdommen. Moland får nå legetilsyn og skal være klar til å begynne å få i seg mat igjen, sier Rasmussen til NRK.

Ankesaken til Moland og Joshua French skal etter planen fortsette ved militærdomstolen i Kisangani onsdag.

Moland har slitt med helsen etter at han fikk malaria i fengselet. Tirsdag var tilstanden hans så alvorlig at Rasmussen satt i et møte for å finne ut hva man nå skal foreta seg

- Krangel

Ifølge VG Nett er bakgrunnen for at Moland har byttet celle, en alvorlig krangel mellom de to nordmennene.

Advokat Furuholmen, som tirsdag dro ut i den kongolesiske jungelen for å lete etter bevis han håper skal være med på å vise at Moland og French er uskyldige, har lenge ønsket at Moland skal forklare seg først i ankesaken.

Etter det NTB kjenner til forkastes nå den planen. Det blir dermed trolig French som skal avgi forklaring først av de to dersom rettsmøtene fortsetter som planlagt.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt