NRK Meny
Normal

Mitt Romney møter tungvekter i bokseringen

Den republikanske politikeren Mitt Romney (68) dropper å stille som presidentkandidat i USA igjen neste år. Men i mai debuterer han som bokser mot den tidligere verdensmesteren Evander Holyfield.

Bildekombinasjon: Mitt Romney og Evander Holyfield

Republikaneren Mitt Romney møter den tidligere verdensmesteren i boksing i tungvektsklassen, Evander Holyfield 15. mai. De to skal bokse for veldedighet.

Foto: NTB SCANPIX

– Det blir enten en veldig kort kamp, eller så blir jeg slått bevisstløs, sa Romney til den amerikanske avisen Salt Lake Tribune tidligere i år.

15. mai i Salt Lake City møtes de i ringen for å samle inn penger til den humanitære organisasjonen CharityVision.

Evander Holyfield (52), også kjent som «The Real Deal» og «The Warrior», er tidligere verdensmester i boksing i vektklassen tungvekt, og er kjent for sine legendariske kamper mot Mike Tyson på 90-tallet.

Romney er republikaner, tidligere guvernør i Massachussetts og stilte som Barack Obamas motkandidat ved presidentvalget i 2012.

Slår et slag for veldedighet

Holyfield er den eneste som har blitt verdensmester i tungvektsboksing fire ganger, og kan skryte av 44 seire, 10 tap og to uavgjort i løpet av sin karriere. Hans siste boksekamp var i 2011 da han vant over danske Brian Nielsen. Han har 29 «knockouts» på CV-en.

Romney sier han stiller med beskyttelsesutstyr fra topp til tå.

– Det blir ikke mye til boksekamp, men vi skal begge to få på oss utstyret og sirkle litt rundt, sier Romney.

Organiasjonen CharityVision sender utstyr til leger og helsepersonell i utviklingsland, på betingelsen om at halvparten av de medisinske tjenestene tilbys fattige. En av Romneys sønner fungerer som direktør i organisasjonen.

– Det er bedre at vi tilbyr denne typen underholdning enn å bare arrangere en middag og lytte til taler, sier Romney.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt