Mistet to russiske jagerfly på tre uker i Syria

For tre uker siden krasjet et russisk Mig-29 jagerfly da det skulle landet på hangarskipet Admiral Kuznetsov. På lørdag skjedde det igjen.

«Admiral Kuznetsov»

To ganger på tre uker har russiske jagerfly krasjet de de skulle landet på hangarskipet Admiral Kuznetsov.

Foto: AP

Fra sin oppankring øst i Middelhavet blir hangarskip, russiske Admiral Kuznetsov, brukt som base for flere av de russiske jagerflyene som nå daglig flyr over Syria og Aleppo. Foreløpig har de ikke møtt mye motstand i luften. Verre er det med landingene.

Skle av rullebanen

For andre gang på tre uker sviktet landingsrutinene på hangarskipet. Nå på lørdag klarte ikke et Su-33 fly å stoppe da det landet.

– Etter å ha gjennomført et militært oppdrag i syrisk luftrom, klarte ikke et Su-33 jagerfly å stoppe på Admiral Kuznetsov da bremsesystemet på landings-kabelen sviktet, heter det i en uttalelse fra det russiske forsvarsdepartementet i dag.

Tidligere i november havnet et russisk jagerfly av typen MiG-29 i sjøen. Flyet hadde da akkurat tatt av fra hangarskipet, men snudde for å lande igjen som følge av tekniske problemer. Flyet styrtet i sjøen under landingsforsøket.

Pilotene på begge de to ulykkes flyene klarte å skyte seg selv ut og ble plukket uskadde opp av sjøen av den russiske marinen.

Ønsker en Syria-avtale med USA

På en annen pressekonferanse i dag opplyser den russiske forsvarsministeren Sergej Lavrov at de jobber sammen med amerikanerne med å få på plass en avtale for å få opprørene til å trekke seg ut av Aleppo.

– Når vi får i land en avtale, kommer opprørere som nekter å forlate den okkuperte delen av Aleppo til å anses som terrorister og da kommer Russland til å støtte den syriske hæren i kampen mot dem som blir igjen, fortalte Lavrov på en pressekonferanse mandag, ifølge Reuters.

Russland og USA skal etter planen møtes i Genève denne uken for å få i gang de fastlåste Syria-forhandlingene.

– Under møtene skal det legges konkrete ruter og tidsfrister for opprørernes uttrekning fra Øst-Aleppo, sa Lavrov.

Han mener at FNs krav om våpenhvile kan føre til at opprørerne får mulighet til å reorganisere seg.

– Om vi tar alle aspektene til etterretning og utviklingen av den nåværende situasjonen, vil en våpenhvile svekke forhandlingene og det russisk-amerikanske arbeidet, sa Lavrov.

SISTE NYTT

Siste nytt