NRK Meny
Normal

Mistet sin første kvinnelige soldat

En dansk kvinnelig soldat ble igår drept i Afghanistan og fem andre såret, melder flere danske medier.

NATO-soldater i Helmandprovinsen
Foto: Cpl Jon Bevan RLC / AP

Det er første gang en kvinnelig dansk soldat mister livet i Afghanistan, ifølge danske DR .

Soldaten ble drept av en improvisert sprengladning i nærheten av patruljebase ved Bridzar, som ligger seks kilometer nordøst for byen Gereskh i det danske ansvarsområde i Helmandprovinsen, skriver DR.

Den drepte er konstabel Sophia Bruun. Hun er 22 år gammel og fra Gardehusar-regimentet i Slagelse. Soldaten ble drept på stedet og to andre ble såret ved angrepet.

De to sårede soldatene fikk førstehelp av deres medsoldater og ble deretter fløyet i hellikopter til feltsykehuset i Camp Bastion. Begge disse soldatene er utenfor livsfare, melder avisen Politiken .

Senere ble tre soldater såret av en annen veibombe.

Drepte soldater

Danmark har 750 soldater Afghanistan. De har mistet 30 soldater.

Norge har rundt 500 soldater i Afghanistan som deltar i den NATO-ledede sikkerhets- og stabiliseringsstyrken International Security Assistance Force (ISAF). Fem norske soldater er drept på oppdrag i Afghanistan.

ISAF ble opprettet i 2006. Styrkens mandat er å bidra til stabilitet, sikkerhet og utvikling på anmodning fra FNs sikkerhetsråd og afghanske myndigheter.

USA er det landet som har flest soldater i Afghanistan, og de har flest drepte i landet. CNN har laget en oversikt over antall drepte amerikanske soldater i Afghanistan og Irak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt