NRK Meny
Normal

Mistet deler av flymotor like etter avgang

Like etter at flyet hadde tatt av fra Sydney oppdaget den kinesiske besetningen et stort hull i den ene motoren. Passasjerer forteller om skremmende scener ombord før flyet greide å nødlande.

China Eastern-flyet som måtte returnere til Sidney hadde synlige skader og vel så det.

Like etter avgang oppdaget besetningen et hull i flymotoren på MU736

– Jeg hørte en lyd. Deretter fikk vi beskjed av besetningen om at vi skulle feste setebeltene. De forsøkte å roe oss ned, men flere fikk panikk. Det var veldig skremmende, forteller en britisk kvinne som var passasjer på flyet.

Flight MU736 fra det kinesiske selskapet China Eastern Airlines hadde nettopp tatt av og var på vei fra Sydney til Shanghai da alarmen gikk ombord. En av flymotorene var i ferd med å gå i oppløsning. Hendelsen skjedde søndag kveld.

– Besetningen oppdaget at noe var galt med den venstre motoren og besluttet umiddelbart å returnere til Sydney. Nødlandingen var vellykket og ingen av passasjerene eller besetningen ble skadet, forteller Kathy Zhang fra selskapet China Eastern Airlines.

Laster Twitter-innhold

Roser besetningen

Ashley Beck var passasjer om bord på flyet og forteller at den kinesiske besetningen håndterte situasjonen på en svært god måte.

– De flyttet en del av passasjerene over på den andre siden av flyet og sikret vinduene. Besetningen var svært rolige og gjorde en meget god jobb, forteller Beck.

Australske og kinesiske myndigheter vil nå i samarbeid etterforske hendelsen. Flyet var av typen Airbus 330–200. En lignende hendelse fant sted 15. mai i år med den samme flytypen. Da var det et fly fra Egypt Air fra Kairo til Beijing hvor det ble oppdaget et stort hull i motoren. Skaden ble oppdaget da flyet var i ferd med å ta av.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt