– Livet mitt har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane

BOSTON (NRK.no): For tre måneder siden stod den nyutdannede legen Mery Daniel i målområdet og heiet frem sine venner under Boston maraton. Nå lærer hun seg å gå igjen med benprotese.

Mery Daniel mistet et ben i terrorangrepet i Boston. Ofrene etter bombene hadde fått reserverte plasser da 19 år gamle Dsjokhar Tsarnajev i dag fikk forkynt tiltalen mot seg, men Daniel var ikke til stede. - Han fortjener ikke mer oppmerksomhet, sier hun.

Video: Mery Daniel er en av dem som ble skadet da Dzjokhar Tsarnajev og hans bror Tamerlan sprengte to hjemmelagde bomber i Boston.

Anders Tvegård, Boston

Hun er en av de over 260 som ble skadet da Dzjokhar Tsarnajev og hans bror Tamerlan sprengte to hjemmelagde bomber like ved målstreken i Boston maraton.

Husker ingenting

31-åringen var der og husker ingenting av det som skjedde de skjebnesvangre minuttene. Men resultatet blir hun minnet på hver dag.

Et amputert venstre ben og en avrevet leggmuskel i det høyre, gjør livet til den tidligere aktive småbarnsmoren vanskelig.

– Tiden siden bombene har vært en følelsesmessig berg-og-dalbane. Fra nesten å bli drept til lære seg å gå med en protese. Det har vært litt av noen måneder, sier Mery til NRK på rehabiliteringssenteret hun blir behandlet ved i Boston.

Hun er tilbudt plass i rettssaken som startet i dag, men det setet kommer til å stå tomt.

– Jeg ønsker ikke å bruke noe energi på den. Jeg synes ikke han trenger noe mer oppmerksomhet, tid eller at skattebetalerne skal bruke noe mer penger på ham enn de allerede har gjort.

Den tidligere legestudenten lå seks uker på intensiv avdelingen og har måttet betale en høy pris for skadene de to brødrene fra Dagestan påførte henne. Veien tilbake har vært lang, og hun er langt fra ved veis ende.

Hun har flyttet fra sin gamle leilighet i tredje etasje uten heis, og opptreningen ved Spaulding Rehabilitation Hospital er knallhard, men kvinnen som opprinnelig kommer fra Haiti er fast bestemt på at hun vil lykkes.

– Jeg er veldig bestemt på at det som skjedde ikke skal hindre meg i å gjøre det jeg hadde planlagt. Jeg vil fortsette med livet mitt, sier hun til NRK.

Erklærte seg ikke skylding

Tiltalen mot Tsarnajev, som erklærte seg ikke skyldig i retten i dag, inneholder hele 30 punkter, men de viktigste er fire drap og bruk av masseødeleggelsesvåpen. 19-åringen risikerer dødsstraff om han blir kjent skyldig.

Målstreken til Boston maraton

Livet har nesten vendt tilbake normalen ved mållinjen Boston maraton.

Foto: Anders Tvegård / NRK

Flere pårørende vil være til stede i retten når gjerningsmannen viser seg for første gang siden han ble funnet i en båt i en hage i Boston, men Mery ønsker ikke å vite noe mer om mannen som kvestet henne for livet.

– Jeg har ingen interesse av å følge saken eller vite noe mer om han i det hele tatt.

SISTE NYTT

Siste nytt