NRK Meny
Normal

Mistenkte jihadister på vei til Danmark stoppet

Marokkansk politi pågrep tre afghanske menn som var på vei om bord på et fly fra Marrakech til Danmark siste helg.

Holder vakt etter arrestasjon

En marokkansk spesialsoldat holder vakt i forbindelse med en pressekonferanse i Rabat i mars i år. En terrorcelle på 13 unge mennesker var da avslørt og personer med tilknytning til IS ble arrestert.

Foto: FADEL SENNA / Afp

Mennene mistenkes for å ha jihadist-koblinger idet de skulle til å gå på et fly til Danmark sist helg.

Politiet sier ifølge NTB at de tre mennene ble pågrepet med falske pakistanske pass på flyplassen i Marrakech lørdag. Danske medier melder imidlertid at de ble pågrepet med falske afghanske pass. Den en av mennene skal opprinnelig være fra Pakistan.

Fant dokumenter

Mennene hadde også med seg «mistenkelige dokumenter med jihadistisk innhold», ifølge en uttalelse fra Marokkos innenriksdepartement. De må nå møte i en marokkansk domstol, og videre etterforskning vil foregå fra Rabat i Marokko.

Det er høy beredskap i Nord-Afrika etter strandmassakren i Tunisia i forrige uke, et angrep jihadistgruppen Islamsk Stat (IS) hevder å stå bak.

Har avslørt 27 terrorceller

Innenriksminister Mohammed Hassad, sa nylig i et intervju i magasinet Jeune Afrigue, at landet har avslørt hele 27 terrorceller mellom 2013 og 2015. Åtte av disse er avslørt mellom januar og mai i år, skriver danske Ekstrabladet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt