Mistenkt mann fra Landvetter sluppet fri: Hadde med seg matvarer

Mannen som ble pågrepet i forbindelse med en terroralarm på flyplassen Landvetter ved Göteborg torsdag, er satt på frifot, opplyser svensk påtalemyndighet.

SWEDEN-AIRPORT/

IKKE FØRSTE GANG: Bildet er fra Landvetter flyplass utenfor Gøteborg har blitt avstengt tidligere på grunn av funn av mistenkelige gjenstander. Dette er fra 2016.

Foto: TT NEWS AGENCY / REUTERS

Aftonbladet meldte tidligere fredag at mannen hadde sprengstoff av typen TATP i bagasjen. Politiets talsmann, Peter Adlersson, ville imidlertid ikke bekrefte hva slags stoff som ble funnet.

– Hadde jeg hatt denne informasjonen, så ville jeg heller ikke fortalt det, sier Adlersson til Aftonbladet.

I en pressemelding sendt ut fredag ettermiddag sier påtalemyndigheten at en analyse av gjenstander mannen hadde med seg, gjør at han ikke lenger er mistenkt for noen kriminell handling.

– Vi har derfor besluttet å heve anholdelsen, heter det.

– Matvarer

Mannen skal ha blitt pågrepet med en mistenkelig gjenstand. Erik Nord, som områdesjef for politiet i Stor-Göteborg, sier fredag at analysen tyder på at mannen hadde med seg matvarer.

Det var like før klokka 8 torsdag morgen at politiet fikk melding om et mistenkelig funn etter at instrumentene i sikkerhetskontrollen slo alarm på Landvetter. Mannen ble da pågrepet.

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo ble koblet inn i etterforskningen.

Mannens håndbagasje ble låst inn i et eget rom mens han ble avhørt, og politiets teknikere undersøkte etter hvert den mistenkelige gjenstanden og fraktet den bort. Politiet ville ikke si hva slags gjenstand det er snakk om.

Politiet sperret av deler av avgangshallen på Landvetter. Først i 13-tiden torsdag ble disse fjernet og flyplassen åpnet for trafikk igjen.

Flytrafikken på Landvetter ble ikke påvirket av torsdagens hendelse, som fant sted i Göteborg-flyplassens gamle innenrikshall, ifølge Swedavia.

Aftonbladet publiserte tidligere fredag et bilde som skal vise mannen da han ble eskortert bort fra området av politiet.

Laster Twitter-innhold

Tysker

Gøteborgsposten skriver av den anholdte mannen i 20-årene er tysk statsboger.

Laster Twitter-innhold

Avisen skriver at de ble funnet to bokser med en mørk væske og en boks med en lys væske i mannens bagasje.

Hans forsvarer Peter Nolby opplyser til avisen at hann har fått munnkurv når det gjelder detaljer i saken.

Han møtte sin klient i går.

– Det eneste jeg kan si nå, er at han nekter for å ha gjort noe kriminelt.

SISTE NYTT

Siste nytt

Bilder fra stormingen - politimann forklarer seg

Dramatiske vitnesbyrd om stormingen av kongressen – Fryktet å bli lynsjet

Politimenn som jobbet for å beskytte den amerikanske kongressen under stormingen 6. januar fryktet for livet og ble utsatt for grov rasisme. Det kom fram i den første høringa i ei gransking som skal finne ut hvem som hadde ansvaret.