NRK Meny
Normal

Mistenkt bombemann sluppet fri

Mannen som mistenkes for å ha planlagt et bombeangrep om bord på et fly fra Canada til Pakistan, er sluppet fri av svensk politi.

Et anonymt tips som ble ringt inn til politiet i Canada førte til at Pakistan International Airlines flight 782 nødlandet på Arlanda utenfor Stockholm klokken 07.30 lørdag morgen.

Den mistenkte kanadieren (25) om bord ble pågrepet kort etter at de 273 passasjerene ble evakuert.

Den foreløpige siktelsen var for «forberedelse til luftsabotasje». Like etter klokken 17 ble den mistenkte mannen sluppet fri.

– Det finnes ikke tilstrekkelig sterke mistanker for at holde ham, sier Karin Rosander, informasjonsdirektør hos den svenske påtalemyndigheten til Expressen.

Utpekt av medpassasjerene

Da den mistenkte mannen gikk over landingsbanen sammen med de andre 272 passasjerene under evakueringen, sprang den nasjonale innsatsstyrken fram og pågrep den mistenkte.

– Han ble pekt ut av folk om bord, sier inntastssjef på Arlanda, Stefan Rårman, til Aftonbladet.

Videre til Manchester

Politiets bombeteknikere gjennomsøkte flyet uten å finne noe mistenkelig. De øvrige passasjerene fikk så reise videre, etter at de var blitt avhørt av politiet.

Ifølge Expressen ble de 272 passasjerene ved 16-tiden fraktet med buss ut til flyet.

Presis klokken 17 forlot flyet Arlanda med kurs for Manchester i England, der en ny besetning skal overta for den videre turen til Pakistan, skriver Aftonbladet.

Årsaken er at arbeidstidsbestemmelsene gjør at besetningen som var om bord da flyet nødlandet, ikke har lov til å jobbe alle timene fram til flyet når fram til Pakistan.

Pressesjef Anders Bredfjell sier at stemningen blant passasjerene har vært rolig.

Ifølge flyselskapet var det 255 passasjerer og 18 besetningsmedlemmer om bord i flyet som måtte nødlande. Blant disse var sju nasjoner representert.

102 av passasjerene var fra Canada, 139 fra Pakistan, åtte fra USA, tre fra India og én fra henholdsvis Japan, Malaysia og Bangladesh.

Bombealarm på Arlanda

Pakistan International Airlines flight 782 måtte nødlande på Arlanda utenfor Stockholm lørdag morgen etter bombealarm.

Foto: BOB STRONG / Reuters

Ringte inn tips

25-åringen ble pågrepet etter at Pakistan Airlines-flyet nødlandet på Arlanda etter at en kvinne hadde ringt inn en trussel fra en telefonkiosk i Canada.

I meldingen fra kvinnen het det at mannen på plass 23 L var i besittelse av sprengstoff og kunne sprenge flyet.

Ifølge Aftonbladet tok kanadiske myndigheter deretter kontakt med flyets pilot via de internasjonale luftfartsmyndighetene. Piloten tok så kontakt med Arlanda og ba om å få foreta en nødlanding.

Pakistan International Arlines flight 782 landet på Arlanda klokken 07.30. Stemningen om bord i flyet skal ha vært rolig.

– Jeg vet ikke nøyaktig hva som ble sagt til passasjerene. Jeg tror piloten skyldte på et teknisk problem, sier Rådman.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt