NRK Meny
Normal

Mistenker et femte USA-angrep

Tre menn er mistenkt for å planlegge et femte angrep 11. september 2001. Det kommer frem i hemmelige dokumenter fra USA.

En gruppe på tre menn fra Qatar skal ha gjennomført overvåking av mulige terrormål i forkant av angrepene på USA 11. september 2001. De skal også ha gitt terroristene som gjennomførte angrepene den støtten de trengte, og de skal også ha hatt planer om å fly fra Los Angeles til Washington kvelden før World Trade Center og Pentagon ble angrepet.

NETT-TV: Se den første reportasjen etter angrepet.

Ifølge dokumenter fra varslernettstedet Wikileaks som avisen The Daily Telegraph har fått tilgang til tror amerikanske myndigheter at de tre mennene planla et femte angrep.

Droppet flyet

De tre mennene kom til USA fra Doha via London. De hadde biletter fra Los Angeles til Washington 10. september 2001, men gikk aldri på flyet. De tok heller et annet fly tilbake til London og videre til Qatar.

Slik så verdens avisforsider ut dagen etter angrepet.

Flyet var identisk med det Boeing 757-flyet som styrtet inn i Pentagon i Virginia dagen etter av en gruppe kaprere.

I ettertid har staben på hotellet de tre bodde på sagt at de så pilot-uniformer og utskrifter med informasjoner om navngitte piloter, flightnummer og avgangstider. De skal også ha sett en rekke pakker som var adressert til adresser i Syria, Afghanistan, Jerusalem og Jordan.

Ifølge dokumentet vet ikke FBI hvor de tre mennene befinner seg, men de leter fortsatt etter de tre mennene.

Flere tusen døde

Dagen etter at det tre mistenkte skulle gå på flyet fra Los Angeles til Washington inntraff katastrofen som har preget verden helt frem til nå.

Om morningen ble fire passasjerfly kapret av selvmordsaksjonister og brukt som terrorbomber.

To av flyene fløyet inn i hvert sitt tårn i World Trade Center på Manhattan, mens ett av flyene traff USAs forsvarsdepartementsbygning Pentagon i Washington DC.

Det siste flyet, som trolig hadde Det hvite hus som mål, falt ned i Pennsylvania. Flyete styrtet trolig i bakken fordi passasjerer ombord i flyet grep inn og forsøkte å overmanne kaprerne.

Man tror 2750 mennesker mistet livet i World Trade Center, 184 i Pentagon og 40 i flystyrten i Pennsylvania. Alle de 19 terroristene døde.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt