NRK Meny
Normal

Mistenkelig pulver til ambassader

Flere vestlige ambassader i Pakistans hovedstad Islamabad har fått pakker i posten som inneholder trusler og et mistenkelig svart pulver.

Pakistanske tankbiler

Pakistanske tankbiler venter på at transportene til NATO-soldatene i Afghanistan skal åpne igjen. Nå har det kommet trusler om å forgifte NATO-soldater dersom transportene blir gjenopptatt.

Foto: ATHAR HUSSAIN / Reuters

– Truslene går ut på å forgifte vestlige soldater i Afghanistan, sier Islamabads politimester Bani Amin til nyhetsbyrået AFP.

Pulveret skal være en prøve på giften som skal brukes mot NATO-soldatene i Afghanistan.

Kilder i den pakistanske sikkerhetstjenesten sier at pakkene er sendt til Australias, Storbritannias og Frankrikes ambassader. Også andre diplomatiske stasjoner skal ha fått trusselen.

En diplomat nyhetsbyrået AFP har snakket med bekrefter at ambassaden hans har fått pakken og brevet. Brevet var skrevet på dårlig engelsk, og pulveret lå i forseglede poser.

Politimesteren i Islamabad sier det er et problem at mengden det beslaglagte pulveret er så lite at det er vanskelig å undersøke hva det er, men det er sendt til analyse.

Bani Amin sier det virker som en eller annen har gjort noe feil.

– Har ikke mottatt henvendelser

Pressevakt Svein Michelsen i UD sier at den norske ambassaden ikke har mottatt henvendelser de seineste dagene som endrer ambassadens sikkerhetsvurdering.

– Det er allment kjent at sikkerhetssituasjonen i Islamabad er utfordrende. Ambassaden er i løpende kontakt med pakistanske myndigheter som har ansvaret for sikkerheten, sier Michelsen.

Transportrute gjenåpnes

I brevet står det at giften vil bli gjemt i forsyninger til NATO-styrkene dersom Pakistan opphever forbudet mot slike transporter til Afghanistan, et forbud som ble innført for rundt seks måneder siden.

Ruten ble stengt etter at et amerikansk droneangrep drepte 24 pakistanske soldater i november i fjor.

Det gjenstår bare formaliteter før Pakistan gjenåpner transportruten som er viktig for de vestlige styrkene i Afghanistan.

Gjenåpningen skjer trolig til uken og vil også være viktig for det anstrengte forholdet mellom USA og Pakistan.

Regjeringen i Pakistan har godkjent at statsminister Asif Ali Zardari kan takke ja til NATOs invitasjon om å besøke det kommende toppmøtet i Chicago.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt