Politiet i Namibia har funnet mistenkelig pakke på tysk fly

Politiet i Namibia i det sørlige Afrika har funnet en mistenkelig pakke på et fly fra selskapet Air Berlin som skulle til Tyskland.

Fly fra selskapet Air Berlin

En mistenkelig pakke ble oppdaget under lasting av et fly fra selskapet Air Berlin i Namibias hovedstad Windhoek.

Foto: THOMAS PETER / Reuters

Pakken inneholdt en tikkende klokke og en utløsermekanisme, og ble funnet i en koffert under lasting av Airbusflyet på flyplassen i Namibias hovedstad Windhoek onsdag, opplyser tyske myndigheter. Flyet hadde 296 passasjerer og 10 besetningsmedlemmer om bord.

Rutinemessig kontroll

- En rutinemessig gjennopmlysing av kofferten avslørtebatterier som var knyttet til ledninger og en tikkende klokke, heter det i en melding fra det føderale tyske politiet.

- Videre undersøkelser vil vise om pakken også inneholdt antennbart sprengstoff, heter det i meldingen.

En talsmann for Air Berlin opplyser at den mistenkelige kofferten aldri kom om bord i flyet, men ble oppdaget i baggasjehallen.

Alle baggasje og alle passasjerer som skulle med flyet måtte gjennom en omfattende kontroll før flyet kunne ta av. Det landet trygt i München i går kveld.

Tyske myndigheter hevet trusselnivået i går, og advarte om mulige angrep mot flyplasser, jernbanestasjoner og andre offentlige steder. Det skjedde etter tips fra en utenlandsk samarbeidende organisasjon om mulige terrorangrep i Tyskland mot slutten av måneden.

- Al Qaida-terrorister på vei

Avisen Der Tagesspiegel skriver at amerikanske etterretningsorganisasjoner har tipset tyske kollegaer om at mellom to og fire Al Qaida-terrorister er på vei til Tyskland og Storbritannia for å gjennomføre angrep.

Blant annet skal populære julemarkeder i Tyskland være terrormål. Ifølge avisen er terroristene ventet til Tyskland den 22. november, via India eller De forente arabiske emirater.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt