Minusgrader i alle USAs 50 stater

Kuldebølgen i USA fører til at kvikksølvet kryper under null i tradisjonelt varme steder som Hawaii og i Florida.

Den arktiske kuldebølgen som henger over USA har allerede krevd flere menneskeliv. Siden søndag har minst 21 omkommet som følge av kulda, ifølge Ap.

Minst fem personer har omkommet etter å ha kollapset mens de måkte snø, mens mange av de andre som har mistet livet er hjemløse.

Tirsdag ble det klart at ingen slipper unna vintertemperaturer denne gangen, og i løpet av dagen ble det registrert kuldegrader i samtlige 50 delstater.

Kaldt på Hawaii

I solskinnsstaten Florida, som tradisjonelt er kjent for sine vennlige vintre, ble det tirsdag registrert uvanlig lave temperaturer under frysepunktet.

Også i stillehavsparadiset Hawaii krøp temperaturen ned til åtte kuldegrader, vel å merke på delstatens høyeste topp, den utdødde vulkanen Mauna Kea.

Ettersom vinterværet har flyttet seg sørover ble det også satt kulderekord i Atlanta i Georgia tirsdag. Med 14 minusgrader ble det den kaldeste dagen i byen siden 1966.

Til sammenligning krøp gradestokken bare ned til «beskjedne» tre kuldegrader i Anchorage i Alaska.

11.000 flyavganger innstilt

Skoler og barnehager holder stengt for å unngå at barna blir utsatt for sprengkulda.

I New Orleans gikk butikkene tom for isolasjon etter at desperate huseiere ville forhindre at rørene sprekker i kulda.

Store trafikkproblemer

Også i transportsektoren merkes kulda. Siden søndag er 11.000 flyginger innstilt. Problemene skyldes blant annet at drivstoffpumpene og avisingsvæsken fryser.

I det nordlige Illinois måtte 500 togpassasjerer på Amtrak tilbringe natten om bord i tre tog som hadde satt seg fast i snøen.

For kaldt for isbjørner

I dyrehagen Lincoln park zoo i Chicago ble det til og med for kaldt for parkens isbjørn.

Isbjørnen Anana må holde seg innendørs så lenge kulda varer fordi hun ikke har det tykke fettlaget som ville isbjørner danner av å spise sel og hval.

Trolig blir det mulig for både mennesker og isbjørner å bevege seg utendørs til helga. Værutsiktene ser ut til at temperaturene vil krype oppover i løpet av de nærmeste to dagene.

SISTE NYTT

Siste nytt