Hopp til innhold

Minst tre drept i kamper i Libya

Minst tre mennesker er drept og 17 såret i kamper mellom regjeringssoldater og militsfolk sørøst i Libya.

Stammeopprør i Libya

Dette bildet er tatt 30. mars, da rivaliserende stammer støtte sammen i byen al Kufra. I dag fortsatte sammenstøtene i det urolige området.

Foto: MAHMUD TURKIA / Afp

Kampene er et utslag av at disse delene av landet nærmest flommer over av våpen. I tillegg er det store splittelser i lokalsamfunnet.

En sykepleier ved en klinikk i området bekrefter overfor nyhetsbyrået AFP at tre personer er drept og minst 17 skadd. For storparten av de skadde er tilstanden kritisk.

Det er forventet at dødstallene vil stige utover dagen, siden kampene fortsetter og klinikken ikke har kapasitet til å følge opp alle de skadde.

Startet som stammeoppgjør

Regjeringssoldatene var sendt til al Kufra, en liten by som ligger nær Libyas grenser mot Tsjad og Sudan, for å stanse sammenstøt mellom folk fra de rivaliserende stammene Tibu og Zwai.

– Situasjonen er svært ille, sier leder for Tibu-stammen, Issa Abdelmajid Mansu, til AFP.

Ifølge Tibu-leder Mansu ble hans folk i angrepet av det som skulle være en fredsbevarende brigade under forsvarsdepartementets kommando. Folk som bor i området sier til AFP at det har vært kamper siden tidlig lørdag morgen, og at beboere blir nekta tilgang til skoler og banker.

Det urolige området sørøst i Libya har en lang historie med voldelige sammenstøt mellom rivaliserende stammer. Et stammeopprør i 2009 ble stoppet først da Gaddafi sendte kamphelikoptre etter de involverte.

Åtte måneder etter Gaddafis fall

Uroen i området har brutt ut åtte måneder etter den libyske diktatoren Muammar Gaddafis fall.

Gaddafi ble drept, og Libya arbeider nå med et rettsoppgjør mot restene av hans regime.

Libyske myndigheter fortsetter å samle beviser mot Gaddafis sønn Saif al-Islam og håper han kan bli stilt for retten i hjemlandet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt

Hun vil redde regnskogen i Brasil

Marina Silva ledet kampen mot avskoging for 20 år siden. Nå er hun tilbake som miljøminister i Brasil for å fullføre jobben.