NRK Meny
Normal

Minst ti militante drept i Pakistan

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Minst ti islamistiske opprørere er drept i et amerikansk droneangrep i Nord-Waziristan i Pakistan.

Dette er det første droneangrepet i Nord-Waziristan på to uker.

Den amerikanske dronen skjøt opp minst to raketter mot tilholdsstedet til en gruppe islamistiske opprørere i byen Sheerani Mada Khel i Nord-Waziristan.

Dette er et Al Qaida-inspirert område som har vært et viktig mål i den amerikanske dronekrigen.

– Minst ti militante er drept, sier en anonym sikkerhetsoffiser til nyhetsbyrået AFP.

Dronekrig mot Taliban og Al Qaida

Den amerikanske hæren har drevet dronekrig mot Taliban og andre militante grupper i grenseområdene mot Afghanistan de siste åra.

Pakistan har gått ut offisielt og sagt at landet er imot den amerikanske, militære aktiviteten, og påpeker at det krenker landets suverenitet og fører til folkelig motstand mot USA.

Om lag 960 personer har blitt drept i mer enn hundre droneangrep i Pakistan siden august 2008. Dagens angrep var det første siden seks militante ble drept i Sør-Waziristan 29. juni.

Ikke kjent hvem som ble drept

Det er ikke kjent om det var noen «mål av høy verdi» blant de drepte i dagens angrep. Det er heller ikke kjent hvilken nasjonalitet de hadde.

Antall drepte skal være ti personer, men enkelte kilder hevder ifølge AFP at opp mot 14 militante ble drept da tre missiler traff området, som ligger 40 kilometer fra Miranshah, den største byen i Nord-Waziristan.

Angrepet skjedde rundt 6.30 lokal tid.

Det amerikanske forsvaret har etter vanlig prosedyre ikke bekreftet angrepet. Men de amerikanske styrkene og CIA som opererer i Afghanistan er de eneste styrkene som utplasserer droner i regionen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt