NRK Meny
Normal

Minst ti drept i opprør i Jemen

Jemen-soldater åpnet ild mot demonstranter i hovedstaden Sanaa onsdag, og drepte minst ti personer.

TOPSHOTS-YEMEN-POLITICS-UNREST

Minst ti personer ble drept under demonstrasjonene i Sanaa onsdag.

Foto: MOHAMMED HUWAIS / Afp

Ti anti-regjeringsdemonstranter i Jemen ble drept og over 100 personer ble såret da sivilkledde væpnede menn åpnet ild mot en demonstrasjon i hovedstaden, opplyser nyhetsbyrået Reuters.

Demonstrantene forsøkte å nå et område utenfor Sanaa, der protestene har holdt sted siden februar i år. De krevde umiddelbar avsetting av president Ali Abdullah Saleh.

– Vi har bragt likene og de skadde til et privat sykehus, sier Mohammed al-Qubati, lege ved et feltsykehus der demonstranter har samlet seg.

Angrep med dolker

Ifølge legekilder ble over 130 mennesker såret. Noen av ofrene skal ha blitt angrepet med dolker. Ifølge jemenittiske myndigheter ble også ti regimetilhengere såret.

President Ali Abdullah Saleh anklager sine motstandere for «et kuppforsøk mot demokrati og grunnlov».

– Vi er ikke imot forandring så lenge det skjer demokratisk og fredelig, innenfor rammene av grunnloven, og med respekt for folkets vilje, sier han i en uttalelse til det statlige nyhetsbyrået Saba.

Nyhetsbyrået AFP melder om at til sammen 13 demonstranter og to politimenn, har blitt drept i nye uroligheter rundt om i landet onsdag.

135 drept i urolighetene

Urolighetene fortsetter til tross for at både president Saleh og sentrale deler av opposisjonen skal ha sluttet seg til en plan for å få slutt på demonstrasjonene mot regimet. Minst 135 mennesker er drept i urolighetene de siste tre månedene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt