Minst ti drept i voldshandlinger i Irak

Minst ti mennesker er drept og mange såret i en rekke voldshandlinger i Irak. Mange av de omkomne var regjeringssoldater og politifolk.

Kurdiske soldater sjekker en bil ved Kirkuk, 250 kilometer nord for Iraks hovedstad Bagdad.

Irak ble mandag rystet av en ny serie voldshandlinger der minst ti mennesker mistet livet og nærmere 30 ble såret. Mange av ofrene var regjeringssoldater og politifolk.

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters

Tre politimenn ble drept og en fjerde såret da en bombe mandag eksploderte i Mansur-distriktet i Bagdad.

I Baab al-Muadham-strøket i den irakiske hovedstaden ble fem sikkerhetsfolk såret da en selvmordsbomber sprengte seg i lufta.

Politiker og politi skutt

I Saadiya nordøst for Bagdad ble en kurdisk politiker skutt ned utenfor hovedkvarteret til partiet Kurdistans Patriotiske Union.

Drapsmennene var utstyrt med pistoler med lyddempere og forsvant fra åstedet i en bil.

I byen Fallujah sju mil vest for Bagdad ble en politimann og en sivil person drept da en bilbombe eksploderte utenfor et sykehus.

Feirer 4. juli

I Diyala nord i Irak døde en lokal politiker i en annen skyteepisode, mens en soldat ble drept av en bombe utenfor byen Mosul.

Mandag ettermiddag ble det bekreftet at ingen amerikanske soldater skal ha blitt skadet i dagens mange angrep, skriver The Washington Post. De forbereder en rekke markeringer for å feire nasjonaldagen i USA i dag.

Tall fra regjeringen i Bagdad viser at juni ble den blodigste måneden i Irak hittil i år.

Til sammen mistet 271 irakere og 14 amerikanske soldater livet i voldshandlinger i løpet av denne måneden.

Det er det høyeste tallet på drepte så langt i år, ifølge statistikken som landets innenriksdepartement, helsedepartement og forsvarsdepartement la fram fredag.

Dødelig måned for USA

I tillegg til de 271 drepte, ble 454 personer såret i juni.

Også for USAs del har juni vært en blodig måned, faktisk den dødeligste måneden for amerikanske styrker i kamp siden 2008.

I alt skal 14 soldater ha blitt drept i kamper i Irak i juni, skriver CNN. I 2008, samme måned, ble hele 23 amerikanske soldater drept.

Totalt har 4465 amerikanske tjenestemenn dødd i Irak siden 2003, ifølge statistikk fra The Associated Press.
SISTE NYTT

Siste nytt