Hopp til innhold

Minst ti døde etter kirkekollaps i Mexico - tre av de barn

Et tak falt ned under en messe i en kirke i delstaten Tamaulipas i Mexico søndag. Redningsmannskaper fra Røde Kors opplyser at det var rundt 80 personer til stede da hendelsen inntraff.

Mexico Church Collapse

Mange mistet livet etter at en kirke søndag kollapset i kystbyen Ciudad Mader i Mexico.

Foto: Jose Luis Tapia / AP

Noen timer etter hendelsen opplyser mexicanske myndigheter at minst ti mennesker, inkludert tre barn, omkom. I tillegg er minst 60 skadet, hvor av 23 personer fortsatt er innlagt på sykehus,

– Dessverre er ti personer bekreftet døde. Av disse er fem kvinner, to menn og tre barn, sa Americo Villarreal, guvernør i Tamaulipas, til journalister på ulykkesstedet.

Kollapsen skyldes trolig en svikt i bygningsstrukturen.

Et overvåkingskamera i nærheten fanget opp kollapsen til bygget, som er en mursteinskonstruksjon med betongtak. Filmen viser at taket faller rett ned, og veggene innover.

Politiet i delstaten opplyser at rundt 100 personer var til stede i kirken da ulykken skjedde.

Det skal ha vært en dåp som ble feiret da taket kollapset.

Foto: Jose Luis Tapia / AP

Kirken ligger i kystbyen Ciudad Madero, drøyt 40 mil fra hovedstaden Mexico city. Byen har nærmere 200 000 innbyggere.

Biskop José Armando Alvarez i bispedømmet Tampico sier at taket kollapset mens menigheten mottok nattverd, melder nyhetsbyrået AP.

En video fra stedet publisert av regionavisen Vox Populi Noticias viser sivile og redningsarbeidere som prøver å hjelpe folk ut fra ruinene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet, ifølge politiet.

– Takket være guddommelig forsyn og arbeidet til redningsmannskapene er personer dratt ut i live fra ruinene. La oss fortsette å be, sier biskop José Armando Alvarez i en uttalelse.

Et betongtak ligger over kirkebenkene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet med å redde ut folk på stedet.

Et betongtak ligger over kirkebenkene. Nasjonalgarden, sivilforsvaret og Røde Kors bidrar i arbeidet med å redde ut folk på stedet.

Foto: Jose Luis Tapia / AP

Lokale medier rapporterte at minst 20 personer var savnet under ruinene.

– Arbeidet pågår fortsatt med å hente ut folk som befinner seg under bygningsmassene. Dette er en veldig vanskelig tid, sier biskopen i en innspilt uttalelse.

SISTE NYTT

Siste nytt