NRK Meny
Normal

Minst ti døde i togulykke i Tyskland

Minst ti personer er døde etter at to tog kolliderte i nærheten av byen Bad Aibling sørøst i Tyskland tirsdag morgen. Flere er også alvorlig skadd, og politiet frykter at dødstallene vil stige.

GERMANY-TRANSPORT-RAIL-ACCIDENT

Ifølge politiet i Rosenheim har minst 10 mistet livet i ulykken og minst 80 er skadd. For flere av de skadde er tilstanden kritisk.

Laster Twitter-innhold

Politiet antar at begge lokførerne er blant de døde. To er fremdeles savnet.

Ulykken skjedde på strekningen mellom München og Rosenheim – rundt seks mil sør for München – like før klokken 07.

Togene skal ha kjørt i hverandre – front-mot-front. Ett av togene sporet av som følge av kollisjonen, og flere av vognene veltet.

Ulykkesområdet beskrives som vanskelig tilgjengelig, med elv på den ene siden og tett skog på den andre – noe som gjorde redningsarbeidet vanskelig, skriver Die Welt.

Ifølge nyhetsbyrået AP har ikke helikoptrene kunnet lande like ved. Minst 14 helikoptre ble satt inn i redningsarbeidet og 500 redningsarbeidere fra ulike etater deltok.

– Et skrekkelig syn

På en pressekonferanse i 13-tiden beskrev den tyske transportministeren, Alexander Dobrindt, ulykkesstedet som et skrekkelig syn.

– Bildene gjør inntrykk på oss, og det er nesten ikke til å tro at det har skjedd. Nå må vi finne ut om ulykken skyldes menneskelig eller teknisk svikt.

Dobrindt opplyste at tillatt hastighet på strekningen er 100 km/t, og at strekningen er svært svingete.

– Det er grunn til å tro at de ikke så hverandre før det var for sent. Strekningen er koblet til et system som skal sikre at tog ikke møter hverandre. Systemet sørger for at togene automatisk stopper dersom noen kjører på rødt, sa Dobrindt.

I togene er det til sammen tre taleregistratorer og ferdskrivere. To av dem er hentet ut, og den siste blir trolig brakt i sikkerhet i løpet av dagen.

Over 150 er skadet og flere er døde etter en togulykke i Tyskland

Alle reddet ut

Redningsmannskaper fra hele regionen kom for å hjelpe. Utover formiddagen deltok Røde Kors også i arbeidet.

Alle de overlevende er reddet ut av togvrakene og har blitt fraktet til sykehus for behandling, meldte nyhetsbyrået AP i 12-tiden.

Omfanget av ulykken har ført til at blodbanken i München nå oppfordrer folk i byen til å gi blod.

Laster Twitter-innhold

– Dødstallene kan stige

Polititalsmann Jürgen Thalmeier sa til BR24 i formiddag at de ikke utelukker at dødstallene vil stige. Det var rundt 150 personer om bord de to togene.

Passasjerene var for det meste pendlere på reise mellom München og Rosenheim. Det skal ikke ha vært skoleelever om bord på grunn av ferie i anledning karnevalstiden.

Årsaken til kollisjonen er ikke kjent. Togstrekningen Holzkirchen-Rosenheim er sperret på ubestemt tid.

Laster Twitter-innhold

Bayerischer Rundfunk la tidlig ut bilder på Twitter av flere redningshelikoptre ved ulykkesstedet.

Laster Twitter-innhold

Alle tilgjengelige ressurser ble sendt stedet, opplyser politiet.

Laster Twitter-innhold
Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt