NRK Meny
Normal

Minst syv døde i eksplosjon i fyrverkerifabrikk

Minst syv personer har omkommet, etter at det brøt ut en kraftig brann i en fyrverkerifabrikk i nærheten av Bari fredag.

Eksplosjonen skjedde fredag ved hovedkontoret til fyrverkeriprodusenten Bruscella i utkanten av Bari, hovedstaden i Apulia-regionen.

VIDEO: Minst syv personer er døde etter at det brøt ut en brann i en fabrikk som produserer fyrverkeri i det sørlige Italia fredag.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået ANSA skal eksplosjonen ha forårsaket store skader på Bruscella-fabrikken i Modugno, i det sørlige Italia.

Italienske medier skriver at det sannsynlig at redningsmannskaper finner flere døde etter hvert som de får tilgang til større deler av fabrikken. Ifølge nyhetsbyrået Reuters er ytterligere to personer sendt til sykehus med alvorlige skader etter eksplosjonen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Eksplosjon i fyrverkerifabrikk

Medisinsk personell frakter vekk en av de omkomne etter eksplosjonen.

Foto: STRINGER / Reuters

Brannfly

Statsadvokat Guiseppe Volpe sier det kan ta minst én dag før ilden er såpass under kontroll at det er mulig for brannmenn å ta seg inn på branntomta.

Nyhetsbyrået AP melder at kanadiske brannfly er i aksjon for å få kontroll på den kraftige brannen, som også har spredd seg til skogsområder i nærheten av fabrikken.

Det skal ha vært mye aktivitet på fabrikken, fordi mange italienske småbyer feirer ulike religiøse festivaler i disse dager. Ofte inngår oppskyting av fyrverkeri som en del av feiringen, ifølge AP.

Ifølge politiet er det foreløpig usikkert hva som forårsaket eksplosjonen, skriver Reuters.

Eksplosjon i fyrverkerifabrikk i Italia

Byråbilder av fabrikkbrannen viser en høy røyksøyle etter eksplosjonen.

Foto: Luca Turi / Ap
Laster kart, vennligst vent...

Modugno ligger like utenfor den italienske byen Bari i det sørlige Italia.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt