NRK Meny
Normal

Minst ni ukrainske soldater drept

Prorussiske separatister angrep en veikontrollpost i nærheten av byen Volnovah natt til torsdag.

UKRAINE-CRISIS/SLAVIANSK Pro-Russian armed men stand guard at a checkpoint which was left by Ukrainian security force officers near Slaviansk

Prorussiske separatister ved en veikontrollpost i nærheten av Slaviansk. Bildet er tidligere brukt i en annen sammenheng.

Foto: GLEB GARANICH / Reuters

Bogdan Senk i det ukrainske forsvarsdepartementet sier til nyhetsbyrået AFP at minst ni soldater er drept og 17 er skadet etter at prorussiske separatister angrep en veikontrollpost i natt.

De hardeste kampene fant sted et par mil sør for industribyen Donetsk som nå kontrolleres av prorussiske separatister, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det er også meldt om sammenstøt i naboregionen Luhansk hvor en soldat skal ha mistet livet og to er skadet ifølge AFP.

– Separatister angrep

Journalister fra nyhetsbyrået AP sier de har sett elleve drepte ukrainske soldater ved en kontrollpost i nærheten av landsbyen Blahodatne i Donetsk.

Flere militære kjøretøy sto utbrent på stedet, og ifølge lokale innbyggere ble om lag 30 ukrainske soldater såret i sammenstøtet.

Les også: Ukraina: – Kan ikke bekrefte russisk tilbaketrekning

De sier også at soldatene ble angrepet av prorussiske separatister.
Torsdag fortsatte også kampene rundt byen Slavjansk, et annet kjerneområde for separatistene.

Presidentvalg

Det ukrainske forsvaret har iverksatt en militæroperasjonen i de østlige delene av landet i et forsøk på å slå ned separatistene før søndagens presidentvalg.

Ukrainas midlertidige president Oleksandr Turtsjynov kunngjorde torsdag at regjeringen vil gjennomføre en «siste fase» i militæroperasjonene mot de militante separatistene.

– Vi er klar til å rense terroristene ut av regionene Luhansk og Donetsk, sa presidenten da han besøkte en militærbase øst i landet.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt