NRK Meny
Normal

Minst ni drept i Mogadishu

Minst ni sivile ble drept og 53 såret da granater fra en bombekaster traff en leir for internt fordrevne flyktninger i Mogadishu sent mandag.

En skadet kvinne i Mogadishu fraktes til sykehus

En skadet kvinne fra angrepet i Mogadishu fraktes til sykehus.

Foto: ABDURASHID ABDULLE / Afp

Granatangrepet skjedde mens det pågikk harde kamper mellom islamistiske opprørere og regjeringsstyrker like ved leiren, melder nyhetsbyrået AFP.

– Kampene begynte uten varsel

– Vi har hentet ni drepte sivilister og 53 sårede fra kampene, sier leder Ali Muse Mohamud i ambulansetjenesten i hovedstaden.

Kampene brøt ut mandag kveld da opprørere angrep flere militærstillinger sør for Mogadishu.

– Det er mange liv som gikk tapt fordi kampene begynte uten forvarsel. Kampene begynte mens folk gjorde seg klare til å bryte fasten under ramadan, sier Mohamud til AFP.

Kampene utløste intens skyting og artilleriild mellom opprørerne og regjeringsstyrkene, som støttes av styrker fra Den afrikanske union. Opprørere fra den islamistiske Al Shabab-gruppen kontrollerer store deler av det sørlige Somalia.

– De drepte uskyldige mennesker - kvinner og barn

De fleste av de drepte bor i leiren for internt fordrevne, som ligger sør i Mogadishu og vanligvis langt fra de stedene der det pleier å være kamper.

– Fire av de drepte, deriblant tre barn, kom fra samme familie. En granat drepte sju personer, sier et vitne fra leiren.

– Vi vet ikke hvem som skjøt, men det er en katastrofe. De drepte uskyldige mennesker - kvinner og barn, sier et annet vitne til AFP.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt