Minst fire døde i voldsomt snøvær i New York

USA rammes av et uvanlig kaldt vær for tiden. Tirsdag sank temperaturen til under frysepunktet i alle delstater, og nordøst i landet settes Nasjonalgarden inn for å måke snø.

Kraftig snøvær i New York

Nedsnødd bil i New York

I delstaten New York har det kommet mer enn halvannen meter snø enkelte steder.

Foto: STRINGER / Reuters

Så langt har fire mennesker mistet livet i snøstormen i delstaten New York.

– Én skal ha mistet livet i en trafikkulykke, mens de tre andre fikk hjerteinfarkt da de måkte snø, sier Peter Anderson, som er talsperson for myndighetene i byen Buffalo.

Enkelte steder i delstaten har det kommet mer enn halvannen meter snø.

Venter mer snø

Samtidig forbereder innbyggerne seg på enda mer. Ifølge CNN kan enkelte områder belage seg på godt over to meter snø – noe som er svært uvanlig for årstiden.

– Dette er en veldig, veldig alvorlig situasjon. Snøstormen er antagelig den kraftigste på over 40 år. Så det kommer til å ta tid å få snømassene unna, sier ordfører i Buffalo, Byron Brown.

Laster Twitter-innhold

Kaldt i hele landet

Men det ikke bare i nordøst i USA de opplever vinterlige forhold. Hele landet er for tiden rammet av kalde luftstrømmer. Tirsdag var den kaldeste novemberdagen i USA siden 1976, ifølge værtjenesten Weather Bell.

Selv i stater som Hawaii og Florida har kvikksølvet sunket til under nullpunktet.

Ifølge National Weather Service (NWS) noterte Mauna Kea i delstaten Hawaii én minusgrad tirsdag.

I Florida, som ikke er særlig vant med kuldegrader, ventes det flere kalde dager.

– Jeg holder ikke ut. Jeg har aldri likt kulden, sier Robin Roy til Reuters mens han skjelver under en poncho i Gulfport, Florida.

Miami Beach

Nyhetsbyrået Ap skriver at det er så kaldt i Miami Beach at jentene på bildet må ha på seg jakker mens de spiser is. Det meldes om temperaturer opp mot 15 grader, men enkelte steder i delstaten Florida har de opplevd kuldegrader tirsdag.

Foto: Lynne Sladky / Ap

SISTE NYTT

Siste nytt