Minst en drept i angrep mot luksushotell i Pakistan

Minst en vakt ble drept da flere væpnede menn angrep et femstjerners hotell sørvest i Pakistan. Balutsjistans frigjøringshær sier de står bak.

Pearl Continental Hotel Gwadar

HER SKJEDDE DET: Arkivbilde av Pearl Continental Hotel Gwadar som ble angrepet lørdag.

Foto: BANARAS KHAN / AFP

En vakt ble drept ved inngangen av hotellet da væpnede menn stormet Pearl Continental Hotel Gwadar rundt klokken 15 lørdag.

Fire angripere klarte å komme seg inn på hotellet, men flertallet av de 70 hotellgjestene skal ha blitt evakuert i tide. Gjestene skal hovedsakelig være kinesiske og pakistanske.

Da politiet rykket inn, havnet de i en skuddveksling med angriperne, som også hadde med seg granater. Rundt ti eksplosjoner ble hørt inne fra hotellet.

Skuddvekslingen varte i fem timer før alle de fire angriperne var døde.

Det er meldt om skadde, men disse skal være lettere såret, ifølge innenriksminister i regionen, Ziaullah Lango. Ingen av de skadde er utenlandske, legger han til.

Frigjøringshær sier de står bak

Separatistgruppen Balutsjistans frigjøringshær sier de står bak. De har publisert bilder av de fire angripere.

Gruppen kjemper for selvstyre i Balutsjistan, og har drevet kamp mot pakistanske myndigheter, som de hevder står bak undertrykking av folket i området.

Gruppen sto også bak et angrep på Kinas konsulat i Karachi i november.

Pakistan og Storbritannia har definert gruppen som en terrororganisasjon.

Laster kart, vennligst vent...

HAVNEBY: Gwadar ligger i provinsen Balutsjistan sørvest i Pakistan.

Havneby

For tre uker siden angrep separatister sikkerhetsstyrkene i havnebyen og drepte 14 personer.

Gwadar er en havneby vest i Pakistan, ikke langt fra grensen til Iran.

De siste årene har den kinesiske staten og kinesiske selskaper investert store summer i utbyggingen av havnen i byen.

Dypvannshavnen i Qwadar åpnet i 2016 og skal være et bindeledd mellom Kinas Belte- og vei-initiativ og Kinas Maritime silkevei.

Gigantprosjekt

Havnebyen Gwadar, som inntil for få år siden bare var en liten fiskerlandsby, er en del av et kinesisk prosjekt til en verdi av 62 milliarder dollar for å bygge ut handelsruter mellom Asia, Midtøsten og Europa gjennom Pakistan.

Det enorme havneprosjektet har til formål å binde sammen Den kinesiske Xinjiang-provinsen med Gwadar ved Indiahavet, noe som vil gi Kina raskere og sikrere tilgang til Midtøstens olje.

Veier og sykehus

Foruten havna omfatter prosjektet en 392 kilometer lang vei fra Peshawar til Karachi, en ny motorvei, en flyplass og et sykehus i Gwadar, skriver NTB.

Prosjektet er imidlertid blitt kritisert av mange som mener at lokalbefolkningen ikke har fått sin del av profitten fra provinsens ressurser.

Baluchistan er Pakistans største og fattigste provins og er i mange år blitt rammet av separatistiske og jihadistiske opprør.

Sikkerhetsstyrker og militære har slått hardt ned, men er også blitt beskyldt for brutalitet og grove brudd på menneskerettighetene.

SISTE NYTT

Siste nytt