Minst elleve drept i kirkeangrep i Indonesia

Minst elleve personer mistet livet da tre selvmordsbombere gikk til angrep på tre kirker i Surabaya i Indonesia søndag morgen.

Kirkeangrep i Indonesia.

En bombegruppe undersøker et av åstedene hvor en selvmordsbombe gikk av i Indonesia.

Foto: Juni Kriswanto / AFP

Det melder nyhetsbyrået AP. I tillegg til de drepte, skal rundt 40 være skadd.

Smoke billows from burning debris at a church in Surabaya

De tre bombene gikk av søndag morgen.

Foto: Social Media / Reuters

– Vi jobber med å identifisere ofrene, sier Frans Barung Mangera, talsmann for politiet. Politiet varsler samtidig at dødstallet kan komme til å stige.

De tre bombene gikk av innenfor et tidsrom på ti minutter. Den første eksplosjonen fant sted klokken 07.30 søndag morgen lokal tid.

Tror lokalt nettverk står bak

Myndighetene i landet hevder det er et lokalt nettverk av militante islamister som har sverget troskap til IS, som står bak angrepet.

– De planla et angrep mot politimål 11. mai, men fordi politiet var forberedt, fant de alternative mål, sier talsperson Wawan Purwanto i landets statlige etterretningsorgan.

Angrepet på de tre kirkene er det verste siden 15 mennesker ble drept i en rekke angrep mot kirker i Indonesia julaften år 2000. Den kristne minoriteten i landet har de siste årene blitt utsatt for flere angrep.

Politiet har satt opp sperringer ved Santa Marta-kirken i Surabaya, en av kirkene som ble rammet.

Foto: Trisnadi / AP

– Var redd

TV-bilder viser murblokker spredt omkring inngangspartiet til en av de rammede kirkene, mens politiet bevokter det avsperrede området.

– Jeg var redd, det var mange mennesker som skrek, sier 23 år gamle Roman til AFP. Han var en av mange som var vitne til eksplosjonen i Santa Mariakirken.

Surabaya er Indonesias nest største by og hovedstad i provinsen Jawa Timur. Provinsen ligger øst på øya Java, like vest for Bali.

Landet har de seneste årene blitt rammet av flere angrep utført av ulike militante bevegelser.

Sekulært

Majoriteten av befolkningen i landet er muslimer, men Indonesia er stort sett ansett som sekulært, og de fleste innbyggerne som moderate. Det er kun provinsen Banda Aceh som har innført den strenge sharia-lovgivningen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt