Minst åtte omkommet i uvær i USA

Minst åtte personer, blant dem en sju år gammel gutt, har omkommet i uvær i USA lille julaften. Minst 40 er skadd.

Minst seks personer, blant dem en sju år gammel gutt, har omkommet i uvær i USA lille julaften.

SE VIDEO: Veltede biler og ødelagte hus. Et kraftig uvær herjer flere delstater i USA.

Sjuåringen omkom da en tornado rammet Holly Springs i Mississippi. Gutten satt i en bil med sin familie da den ble tatt av den voldsomme vinden. De andre i bilen ble brakt til sykehus, melder CBS.

Ytterligere to personer mistet livet i uværet i Mississippi, mens det meldes om to omkomne i nabostaten Tennessee. Tidligere onsdag døde en 18 år gammel kvinne da et tre blåste over huset hennes i Arkansas.

Løftet fra gulvet

Uværet rammet nesten en tredel av USA lille julaften, melder CBS. Stormsystemet blir av meteorologer beskrevet som svært farlig.

Michael Johnson fra Clarksdale i Mississippi hørte sirenene fra byen og så tornadoen nærne seg.

Han fikk med seg svogeren og hans åtte år gamle datter og søkte tilflukt i foreldrenes hus. Også en familie som kom kjørende forbi fikk søke tilflukt i huset.

– Taket ble flerret av. Jeg lå på gulvet og holdt fast bikkja, men kjente at jeg ble løftet fra gulvet, forteller Johnson til CBS.

Han føler seg heldig som slapp fra det med skrekken, men huset ble påført store skader av tornadoen og er ubeboelig.

Faren er ikke over

Nordvest i delstaten er minst 20 hjem ødelagt av uværet. Tv-bilder viser tornadoen i Clarksdale som rørte bakken i mer enn 10 minutter.

Faren er ifølge meteorologene fortsatt ikke over, og det er ventet flere langvarige tornadoer gjennom natten i flere delstater.

Det er nøyaktig ett år siden forrige store uvær i området. Da mistet fem personer livet og flere titalls ble skadet.

Første juledag i 2012 herjet et stort stormsystem med tornadoer fra Texas til Alabama og gjorde mange mennesker hjemløse.

SISTE NYTT

Siste nytt