Normal

Minst 91 drept i Aleppo: – De har fått grønt lys til å slakte oss alle

Bombeangrepene beskrives som de kraftigste på flere år. I dag kaller FNs sikkerhetsråd inn til hastemøte.

SYRIA-CONFLICT

En syrisk gutt blir behandlet for skader etter helgas bombeangrep mot de østlige delene av Aleppo.

Foto: KARAM AL-MASRI / Afp

Minst 91 personer er så langt i helga drept av syriske og russiske luftangrep mot opprørerkontrollerte deler av Aleppo, melder Al Jazeera.

– Vi forsøker å hjelpe de sårede, men situasjonen er katastrofal. Det er ødeleggelser og død overalt. Det virker som om det syriske regimet og russerne har fått et grønt lys til å slakte oss alle. Som om det ikke var nok å sulte oss ut, er det nå massemord, sier en innbygger til Al Jazeera.

Etter initiativ fra Storbritannia, Frankrike og USA, holder FNs sikkerhetsråd et hastemøte om situasjonen søndag formiddag.

Jente reddes ut av ruinene i Aleppo

Kan være krigsforbrytelser

Etter at våpenhvilen nylig brøt sammen, har president Bashar al-Assads – støttet av Russland – satt inn en storoffensiv mot den nordsyriske byen.

Bombingen beskrives som den kraftigste på flere år, og nærmere 200 skal så langt være drept. Rundt to millioner mennesker er uten vann.

TOPSHOT-SYRIA-CONFLICT

Skadde blir behandlet på et provisorisk sykehus i Aleppo.

Foto: KARAM AL-MASRI / Afp

FNs generalsekretær sa i går at han er rystet og forferdet over utviklingen i Aleppo.

– Sykehusene vi støtter rapporterer om et høyt antall sårede. Vi vet at mange andre er såret og syke uten å ha noe sted å dra, sier han.

Generalsekretæren sier angrepene i Aleppo ikke kan skille sivile fra opprørere, og at de kan utgjøre krigsforbrytelser.

– Lidelsene kan ikke uttrykkes med ord. Vi har ikke vann å gi barna. Redningsmannskapene greier ikke å hjelpe folk. På sykehusene må opptil fire personer dele seng, selv på intensivavdelingene, sier professor Abdulkafi al-Hamdo ved Universitetet i Aleppo til Al Jazeera.

Hele gater utslettet

I den østlige delen av Aleppo er ødeleggelsene enorme i flere nabolag, opplyser en korrespondent for det franske nyhetsbyrået AFP.

Mideast Syria

Hele kvartaler er utslettet etter helgas bomberegn over byen.

Foto: NTB Scanpix / Ap

Høye bygninger er lagt i grus og hele gater utslettet. Flere steder har bombardementene etterlatt enorme kratre som er opptil fem meter dype. Også kjellere, der innbyggere vanligvis har følt seg trygge, er lagt i grus, skriver NTB.

Kilder i byen melder at rakettene er så kraftige at de skaper rystelser som minner om jordskjelv.

Den nesten totale beleiringen av Øst-Aleppo har vart siden midten av juli. De siste dagene har FN nærmest tryglet regimet om å få bringe inn nødhjelp, men lastebilene står fortsatt fast på den syrisk-tyrkiske grensen.

Mye av maten går ut på dato mandag, ifølge FN-rådgiver Jan Egeland.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt