Hopp til innhold

Minst 80 drept i selvmordsangrep

Minst 80 personer skal ha blitt drept etter et selvmordsangrep nordvest i Pakistan. Taliban sier de står bak bombingen, og kaller det hevn etter bin Ladens død.

Bombeangrep i Pakistan

Store tap: 70 personer skal ha blitt drept i angrepet.

Foto: HASHAM AHMED / Afp

To bomber gikk av ved et paramilitært treningssenter fredag i Charsadda. Ifølge nyhetsbyrået AFP, som har snakket med politi på stedet, er sikkerhetspersonell og politi blant de drepte.

Den ene selvmordsbomberen skal ha kjørt en motorsykkel, ifølge AFP.

Eksplosjonene detonerte da de ferske rekruttene var på vei inn i busser og taxier, for å ta en 10 dagers ferie etter å ha fullført opplæringen sin. Av de drepte skal 65 ha vært rekrutter fra treningssenteret.

De siste oppdateringene tyder på at minst 80 personer har blitt drept ved treningssenteret som ligger i Charsadda. Dette ifølge blant annet det amerikanske nettstedet Forbes, som siterer nyhetsbyrået Associated Press.

Se video fra Pakistan her:

Video 70 drept i selvmordsangrep i Pakistan

70 drept i selvmordsangrep i Pakistan

Iført sivile klær

De drepte skal ha vært iført sivile klær da de ble drept, forteller politisjefen i det nordvestlige Charsadda-distriktet til AFP.

- 53 personer ble drept, og flere enn 30 ble skadd. De fleste av de drepte er paramilitære politistyrker, fortalte politisjefen, Nisar Khan Marwat til AFP, rett etter angrepet.

Tallet på drepte er trolig langt høyere, ifølge AFP er det snakk om minst 70 døde.

- Den første bomben var et selvmordsangrep. Vi holder på å undersøke hva den andre bomben var, sier Marwat.

En Reuters-fotograf har fortalt at han så kroppsdeler i lufta etter eksplosjonen.

Militante opprørere

Militante opprørere har tidligere drept hundrevis av regjeringsnære stammeledere i det nordvestlige Pakistan, i tillegg til å vise at de kan treffe det pakistanske miliæreret både på post i provinsene, og i hærens hovedkvarter i Rawalpinidi, melder AFP.

Det regnes som usannsynlig at drapet på Osama bin Laden tidligere denne måneden er med på å svekke Taliban i Pakistan. USA har trappet opp dronebombingen av militante opprørere etter bin Ladens død.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Taliban tar skylden

Pakistansk Taliban hevder de står bak bombingen, og kaller det det første hevnagrepet etter bin Ladens død. De varsler også at det kommer til å komme større hevnangrep i fremtiden, ifølge AFP.

- Dette er det første angrepet etter bin Ladens martyrdød. Det kommer mer, sier en talsmann for Taliban til nyhetsbyrået Reuters. Talsmannen skal ha snakket på telefon med nyhetsbyrået fra et ukjent sted.

Bin Laden ble drept 2. mai.

31. mars ble 13 mennesker drept i et bombeangrep i Charsadda.

Selvmordsangrep Pakistan

Taliban tar skylden: Pakistansk Taliban kaller angrepet den første hevnaksjonen etter bin Ladens død.

Foto: HASHAM AHMED / Afp

SISTE NYTT

Siste nytt

Minst 13 døde i nattklubbrann i Spania

Spanske myndigheter sier at dødstallet kan stige.