NRK Meny
Normal

Minst 76 drept av bilbombe i Bagdad

En kjølebil fullastet med eksplosiver eksploderte midt på et travelt marked i Bagdad i morges. Minst 76 mennesker er drept og 200 er såret.

Utbombet lastebil etter angrep fra selvmordsbomber på et marked i Baghdad i Irak 13. august 2015

Folk i Sadr-området i Bagdad samler seg rundt restene av bilen som var full av eksplosiver

Foto: STRINGER/IRAQ / Reuters

Den enorme bilbomben forvandlet det travle markedet i Bagdad til et katastrofeområde på sekunder i morges. Eksplosivene var skjult i en kjølebil som ble kjørt inn midt på markedet.

– Det er blod og kroppsdeler overalt, sier et øyenvitne til nyhetsbyrådet Reuters.

Jameela-markedet ligger i Sadr, en bydel hovedsakelig befolket av sjiamuslimske irakere. Minst 76 mennesker skal være drept og 200 såret i angrepet, opplyser lokale politikilder.

– Markedet er spesielt travelt på torsdager. Da kommer folk fra andre regioner for å handle før helgen, forteller en politimann-

Minst 60 drept og over 200 skadet etter at bilbombe eksploderte på marked i Bagdad

IS sier de står bak

Den Islamske staten hevder i en uttalelse på internett at de står bak det blodige angrepet i Bagdad. Militante islamister fra terrorgruppen har jevnlig angrepet militære kontrollposter og Sjia-muslimske områder i den irakiske hovedstaden.

Selv om angrepene kommer nesten daglig, blir dødstallene sjelden så høye som i dag. Angrepet mot Jameela-markedet er et av de dødeligste i Bagdad siden 2007.

Avhengig av støtte

Terrorgruppen IS kontrollerer nå rundt en tredel av Irak. Iraks statsminister Haider al-Abadi har siden IS tok kontroll over storbyen Mosul i Nord-Irak i fjor vært avhengig av
sjiamilitser for å forsvare hovedstaden og gjenerobre tapt land.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt