Minst 67 savnet i jordras i Kina

Minst 67 personer er savnet etter at styrtregn utløste jordras i en avsidesliggende by sørvest i Kina.

Det melder kinesisk presse onsdag. Byen ligger Gongshan fylke i et fjellområde nær Kinas grense mot Burma i provinsen Yunnan.

12 millioner mennesker evakuert

Det er sendt redningsmannskaper til stedet. Ifølge nyhetsbyrået har elva Nu steget med opptil seks meter som følge av nedbøren i området.

Hittil i år har mer enn 2100 mennesker mistet livet eller blitt meldt savnet etter flommer i de sentrale, sørlige og nordøstlige delene av Kina. 12 millioner mennesker over hele landet har måttet flykte fra hjemmene sine.

Raset har ødelsagt en bro og over 200 meter med vei, slik at all trafikk og kommunikasjon er forhondret, melder myndighetene i Kina.

Flere dødelige ras i Kina

Jordraset kommer ti dager etter at minst 1270 mennesker mistet livet i store ras i den nordvestlige provinsen Gansu, der byen Zhouqu ble delt i to på grunn av jordmassene som kom med ødeleggende styrke.

Over 470 mennsker er fremdeles savnet i Zhouqu, og det er vanskelig å få frem nødhjelp. Det arbeides hardt med å forhindre utbrudd av sykdommer i etterkant av rasene.

36 mennsker har mistet livet og 23 er savnet i byen Longnan, også i Gansu-provinsen. Over 120.000 Longnan-innbyggere er evakuert på grunn av kraftig regn.

15 mennesker har også mistet livet i jordras i den sørvestlige provinsen Sichuan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt