NRK Meny
Normal

Minst 63 drept i bombeangrep mot sykehus i Pakistan

Folk var samlet for å hedre en drept jurist i Quetta da bombeangrepet skjedde.

Minst 42 drept i bombeangrep mot et sykehus i Pakistan.

ANGREP MOT SYKEHUS: Folk var samlet ved sykehuset for å hedre en drept advokatforeningsleder da en bombe eksploderte og tok livet av minst 57 personer.

Den kjente juristen og advokatforeningslederen Bilal Anwar Kasi ble skutt og drept av to ukjente gjerningsmenn på vei til retten mandag morgen.

Rundt 100 mennesker var samlet ved akuttmottaket, der Kasi ble ført inn, da en bombe gikk av. Politiet tror en selvmordsbomber utførte angrepet.

Ifølge Sky News er 63 personer bekreftet omkommet etter angrepet. Lokale myndigheter opplyser at de fleste av dem advokater. Det er ventet at dødstallene vil kunne stige.

Hadde varslet protest

Quetta, hovedstaden i Baluchistan-provinsen, har vært plaget av sekterisk vold mellom sjia- og sunnimuslimer. Mange av de drepte har vært jurister.

Kasi hadde fordømt angrepene, og erklært en todagers boikott av rettssaker i protest mot drapet av en kollega forrige uke, skriver BBC.

Det er ennå uvisst hvem som sto bak angrepet på Kasi og mot sykehuset.

Fordømmer angrepet

I en skriftlig uttalelse uttrykker Pakistans statsminister Nawaz Sharif sin «dype sorg og smerte over tapet av dyrebare menneskeliv» i mandagens angrep.

Sharif sier ingen skal få lov til å forstyrre freden som utallige ofre har jobbet så hardt for å gjenopprette.

Riffat Masood

Den pakistanske ambassadøren til Norge, Riffat Masood avlyser den planlagte feiringen av nasjonaldagen til Pakistan.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Den pakistanske ambassadøren til Norge Riffat Masood, fordømmer også angrepet.

– Dette er en sørgedag for Pakistan. Mens vi forberedte oss på å feire uavhengighetsdagen vår den 14. august, har terroren rammet oss igjen. Å angripe et sykehus hvor det allerede er pasienter er så brutalt. Disse terroristene er ikke mennesker, sier hun til NRK.

– Hvorfor skjer dette i Quetta nå?

– Det har vært uro i Quetta på grunn av sekterisk vold blant annet, men de siste månedene virket det som om det hadde blitt bedre etter at Pakistan satte i gang en offensiv mot terroristene i stammeområdene i nord. Men hver gang minner terroristene oss på at de prøver å destabilisere landet, sier ambassadøren.

Neddempet feiring

Myndighetene har erklært tre dagers sørgedag i Pakistan.

– Det er så trist for førstkommende søndag skulle vi egentlig feire nasjonaldagen vår, men nå er det offisielle programmet avlyst. Vi ved ambassaden kommer kun til å holde flaggseremoni under årets markering. Våre tanker går til ofrene og deres familie, og alle de som er rammet av terror i Pakistan, avslutter hun.

Laster kart, vennligst vent...

HER SKJEDDE DET: Quetta ligger sørvest i Pakistan.

Bombeangrep mot sykehus i Pakistan

UVISST HVEM SOM STÅR BAK: Ingen har tatt på seg ansvaret for bombeangrepet mot sykehuset i Quetta.

Foto: BANARAS KHAN / Afp
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt