NRK Meny
Normal

Minst 53 drept i Irak

Minst 53 personer er drept i ulike angrep i Irak i dag. I sentrum av Bagdad ble minst 24 personer ble drept og 35 såret da en bombe eksploderte på et travelt marked.

Ett av ofrene for bombeangrepet.
Foto: Kareem Raheem / Scanpix/Reuters

Markedet Shorja i distriktet Bab al-Sharij i den irakiske hovedstaden har også tidligere vært utsatt for en rekke angrep av opprørere.

Bombe utenfor rekrutteringssenter

Tre timer tidligere ble minst tolv personer drept og 38 såret da en bombe eksploderte utenfor et rekrutteringssenter for den irakiske hæren i byen Hilla sør for Bagdad.

Bomben skal ha vært plassert på en sykkel. Unge menn i kø utenfor vervingssentre for hæren og politiet har en rekke ganger tidligere vært mål for opprørernes blodige angrep.

I Kerrada-distriktet i Bagdad ble to personer drept og 21 såret da en bombe gikk av ved en bensinstasjon.

Massive sikkerhetstiltak

De siste dagene har det vært utført en rekke angrep ulike steder i Irak etter en relativt rolig periode den siste måneden.

Irakiske og amerikanske soldater har innført massive sikkerhetstiltak i den irakiske hovedstaden for å prøve å få en bukt med de mange sekteriske angrepene i byen.

I går hevdet en amerikansk general at voldshandlingene i Bagdad siden juli er halvert på grunn av de nye sikkerhetstiltakene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt