Minst 500 skal være drept i russisk-støttet Aleppo-offensiv

Over 500 mennesker, blant dem mange sivile, er drept siden starten på det syriske regimets russiskstøttede offensiv i Aleppo for ti dager siden, ifølge syrisk eksilgruppe.

Russiske bombeangrep Aleppo

Barn leker i gatene etter at russiske jagerfly har bombet den opprørskontrollerte bydelen al-Sakhour i Aleppo.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Siden starten av februar har Assad-regimet drevet en stor offensiv mot storbyen Aleppo. Russiske jagerfly har støttet regimet i kampen mot de opprørskontrollerte områdene nord i Syria.

Blant titalls sivile ofre er minst 23 barn som er drept i russiske luftangrep, ifølge Syrian Observatory for Human Rights (SOHR), som samler inn opplysninger fra et omfattende kildenettverk på bakken.

SOHRs opptelling på 506 ofre omfatter drepte på alle sider i konflikten i Aleppo.

– Minst 143 regimesoldater, 274 rebeller og utenlandske jihadister, og 89 sivile har blitt drept siden de offensiven startet, sier direktør i SOHR, Rami Abdel Rahman til nyhetsbyrået AFP.

Sivile på flukt

Bombingen i Aleppo-provinsen har hjulpet regimet med å rykke fram mot den krigsherjede storbyen Aleppo og drevet titalls tusen mennesker på flukt mot grensa til Tyrkia.

Onsdag var det harde kamper i områder nord for Aleppo, der russiske jagerfly bombet flere landsbyer.

FN har advart mot at 300 000 mennesker i den østlige delen av Aleppo kan bli avskåret fra humanitær hjelp hvis Assad-styrkene omringer området. Dette er en taktikk regimet bruker for å kvele motstanden i de tidligere opprørskontrollerte områdene i landet.

Mange sivile drept etter bombeangrep i Aleppo

Mange sivile har blitt drept i de massive bombeangrepene mot byen Aleppo de siste dagene, ifølge SOHR.

Foto: ABDALRHMAN ISMAIL / Reuters

Fredsprosess på vent

Bare dager før Syria-samtalene i Genève ble satt på vent forrige uke, trappet Bashar al-Assads regime kampen om områdene nord i landet.

USA, EU og Nato er blant flere aktører som har anklaget Russland for å forverre krisen i Syria gjennom de massive luftangrepene. Regjeringen i Moskva avviser anklagene.

Russland avviser

Onsdag beskylder talsperson i det russiske utenriksdepartementet i Moskva, Maria Zakharova, at det er Vesten som har gitt næring til krisen i Syria.

Zakharova hevder amerikanske anklager om at russerne har brukt ikke-styrte våpen i Syria er fullstendig ubegrunnet, og kaller påstandene om at Russland fikk Genève-samtalene til å bryte sammen, for er en blank løgn.

Syria med Aleppo

SISTE NYTT

Siste nytt