Minst 41 drept av selvmordsbombere i Jemen

To selvmordsbombere drepte minst 41 personer i den sørlige byen Aden. Terrororganisasjonen IS hevder de står bak angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

Mideast Yemen

41 DREPT: Minst 41 personer er drept og 60 skadet i Jemen. IS har tatt på seg skylden for angrepet.

Foto: Uncredited / Ap

Det målrettede angrepet i Jemen mot unge menn som ønsket å slutte seg til hæren drepte minst 41 personer og skadet 60 i Khormaksar-distriktet, melder nyhetsbyrået Reuters.

I en melding på sosiale medier hevder terrorgruppen Den islamske stat at de står bak angrepet i Jemen.

Detonerte bomben i kø

Mideast Yemen

Angrepet i Aden i dag var det siste i en lang rekke angrep i den midlertidige hovedstaden i Jemen.

Foto: Uncredited / Ap

Den første selvmordsbomberen drepte 34 personer som stod i kø for å melde seg inn i den jemenittiske hæren, sa den jemenittiske generalen Nasser al-Sarei.

Den andre selvmordsbomberen detonerte bomben på innsiden av en militærbase og drepte syv soldater, fortalte en general fra den jemenittiske hæren.

I forrige uke ble over 41 politirekrutter drept av en selvmordsbomber som stilte seg i køen av rekrutter.

Laster kart, vennligst vent...

Konflikten i Jemen

Konflikten mellom regjeringen til president Abd-Rabbu Mansour Hadi og Houthi-bevegelsen er inne i sitt andre år etter at den startet i mars 2015.

Angrepet i dag er det siste i konflikten i Jemen som blir stadig mer blodig.

Regjeringen til den sunnimuslimske presidenten Mansour Hadi søkte først tilflukt i Aden, men reiste videre til Saudi-Arabia da Houthi-militsen tok kontroll over deler av havnebyen.

Havnebyen sør i Jemen blir brukt som midlertidig hovedstad for Jemens Saudi-støttede regjering, mens hæren forsøker å gjenerobre hovedstaden Sanaa.

SISTE NYTT

Siste nytt