Minst 41 drept av selvmordsbombere i Jemen

To selvmordsbombere drepte minst 41 personer i den sørlige byen Aden. Terrororganisasjonen IS hevder de står bak angrepet, melder nyhetsbyrået AFP.

Mideast Yemen

41 DREPT: Minst 41 personer er drept og 60 skadet i Jemen. IS har tatt på seg skylden for angrepet.

Foto: Uncredited / Ap

Det målrettede angrepet i Jemen mot unge menn som ønsket å slutte seg til hæren drepte minst 41 personer og skadet 60 i Khormaksar-distriktet, melder nyhetsbyrået Reuters.

I en melding på sosiale medier hevder terrorgruppen Den islamske stat at de står bak angrepet i Jemen.

Detonerte bomben i kø

Mideast Yemen

Angrepet i Aden i dag var det siste i en lang rekke angrep i den midlertidige hovedstaden i Jemen.

Foto: Uncredited / Ap

Den første selvmordsbomberen drepte 34 personer som stod i kø for å melde seg inn i den jemenittiske hæren, sa den jemenittiske generalen Nasser al-Sarei.

Den andre selvmordsbomberen detonerte bomben på innsiden av en militærbase og drepte syv soldater, fortalte en general fra den jemenittiske hæren.

I forrige uke ble over 41 politirekrutter drept av en selvmordsbomber som stilte seg i køen av rekrutter.

Laster kart, vennligst vent...

Konflikten i Jemen

Konflikten mellom regjeringen til president Abd-Rabbu Mansour Hadi og Houthi-bevegelsen er inne i sitt andre år etter at den startet i mars 2015.

Angrepet i dag er det siste i konflikten i Jemen som blir stadig mer blodig.

Regjeringen til den sunnimuslimske presidenten Mansour Hadi søkte først tilflukt i Aden, men reiste videre til Saudi-Arabia da Houthi-militsen tok kontroll over deler av havnebyen.

Havnebyen sør i Jemen blir brukt som midlertidig hovedstad for Jemens Saudi-støttede regjering, mens hæren forsøker å gjenerobre hovedstaden Sanaa.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt