Hopp til innhold

Minst 38 drept i selvmordsaksjon i Kabul

Minst 38 mennesker er drept og 70 er skadet i to eksplosjoner i nærheten av det afghanske parlamentet i Kabul.

Kabul-angrep

VIDEO: Mange drept i Kabul.

To bomber ble tirsdag utløst nær nasjonalforsamlingen. Den første bomben ble utløst av en selvmordsbomber, opplyser politiet. Da sikkerhetsstyrker ankom stedet, gikk den andre bomben i lufta.

– Eksplosjonene førte til at 38 mennesker ble drept og over 70 andre såret. De fleste av dem er sivile, sier en kilde i sikkerhetsstyrkene til nyhetsbyrået AFP.

Angrepet skjedde i rushtiden.

Afghanistan

Afghanske sikkerhetsstyrker står vakt nær stedet der eksplosjonene skal ha funnet sted.

Foto: Rahmat Gul / AP

Taliban påtar seg skylden

En talsmann for helsedepartementet opplyser at rundt 70 mennesker er fraktet til sykehus.

Taliban-bevegelsen har påtatt seg ansvaret for angrepet. Geriljaens talsmann Zabihullah Mujahid mener angrepet var rettet mot en minibuss som tilhørte en afghansk etterretningsorganisasjon.

Fjernsynsstasjonen 1TV hevder at så mange som 25 er drept.

Den andre bomben var en bilbombe

– Den første eksplosjonen skjedde utenfor parlamentet. Flere uskyldige arbeidere ble drept og såret. Dette ble forårsaket av en selvmordsbomber til fots, sier en såret sikkerhetsvakt til AFP. Videre forklarer han at den andre bomben var en bilbombe som sto på andre siden av veien.

Politisjef i Kabul-distriktet, Ahmad Wali, sier til BBC at den andre bomben gikk av da politiet gikk for å hjelpe ofrene etter den første bomben. Han forklarer at eksplosjonene skal ha skjedd i nærheten av det amerikanske universitetet i byen.

11 drept i Kandahar

Også andre steder i Afghanistan har det vært alvorlige angrep i dag. 11 mennesker ble drept i en eksplosjon i Kandahar sør i landet. BYens guvernør og ambassadøren fra De forente arabiske emirater er blant de sårede.

Eksplosjonen skjedde i hjemmet til guvernøren under et møte mellom ambassadøren, guvernøren og flere andre tjenestemenn.

SISTE NYTT

Siste nytt