Minst 38 drept i droneangrep

Minst 38 militante ble drept i et amerikansk angrep med ubemannede fly nordvest i Pakistan.

Ifølge en pakistansk tjenestemann traff fire raketter et treningsenter for militante i landsbyen Datta Khel, nær Miranshah, hovedstaden i stammedistriktet Nord-Waziristan, som grenser til Afghanistan.

– De militante brukte dette huset som et treningssenter og møtested. Det er funnet 38 drepte i ruinene, sier en ikke-navngitt pakistansk etterretningskilde til AFP.

Høyeste dødstall noensinne

Antallet drepte er et av de høyeste ved noe amerikansk droneangrep i Pakistan.

– Militante fundamentalister brukte dette huset som et treningssenter og pleide å møtes her, sier en sikkerhetskilde i byen Peshawar.

En annen kilde sier angrepet rammet et møte hvor Taliban-kommandanten Hafiz Gul Bahadurs støttespillere forsøkte å megle i en konflikt mellom to væpnede grupper.

Dette avvises imidlertid av en lokal innbygger som hevder stammelederne på
møtet diskuterte en forretningsavtale.

– Sivile tap

Angrepene med såkalte droner er kontroversielle, fordi de ofte dreper sivile.

En guvernør sier at det er sivile blant de drepte torsdag, og det bekreftes av andre representanter for lokale myndigheter.

– Vi har meldinger om noen sivile tap, men de fleste var lokale ekstremister, sier en representant for myndighetene i Miranshah.

En sikkerhetsoffiser sier at det var noen sivile i treningssenteret som hadde oppsøkt Taliban for å få hjelp til å løse en lokal disputt.

Upopulære droner

De amerikanske droneangrepene vest i Pakistan skjer med stilltiende aksept fra myndighetene i landet, men er svært upopulære i den pakistanske befolkningen.

Angrepet mot Datta Khel skjedde en dag etter at en amerikaner med tilknytning til etterretningsorganisasjonen CIA ble benådet for drap og løslatt i Pakistan.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

SISTE NYTT

Siste nytt