Minst 30 skadet i bilbombe mot tyrkisk politi

En bilbombe har eksplodert ved en politistasjon i Midyat i Tyrkia, opplyser tyrkiske sikkerhetskilder. Tre personer skal ha omkommet.

Svart røyk velter ut av politistasjonen i Midyat i Tyrkia. Tre personer omkom og 30 ble skadet

ANGREPET: En bilbombe gikk av ved en politistasjon i Midyat. Tre person omkom og ytterligere 30 personer ble skadet i angrepet.

Foto: STR / Afp

Politistasjonen i den sørøstlige provinsen Mardin er rammet av en bilbombe, melder kringkasteren NTV. Bilder fra stedet viser tykk, svart røyk stige opp fra bygningen, som ser sønderknust ut fra utsiden.

Flere bygninger i nærheten ble også rammet av angrepet. Politistasjonen ligger ikke langt fra den syriske grensen. Flere ambulanser hastet til ulykkesstedet.

Tyrkias statsminister Binali Yildirim sier at tre personer har omkommet og ytterligere 30 personer er skadet. Han sier også at det var en selvmordsaksjon.

– En politibetjent og to sivile har blitt bekreftet drept i angrepet på politistasjonen i Midyat så langt, sier Yildirim.

Skylder på PKK

Det er ikke kjent hvem som står bak de to angrepene, men både den kurdiske PKK-geriljaen og den ytterliggående islamistgruppa IS har det siste året gjennomført flere bombeangrep i Tyrkia. Spenningen mellom kurderne og regjeringsstyrkene har steget det siste året.

Midyat ligger helt sør i Mardin-provinsen, nær grensa til Syria, i den kurdiskdominerte sørøstlige delen av Tyrkia.

Bombeangrepet i Mardin-provinsen finner sted en dag etter at elleve mistet livet i et lignende angrep i Istanbul. Statsministeren anklager den kurdiske PKK-geriljaen for å stå bak angrepene.

Journalist Anders Sømme Hammer kommer tett på PKK-geriljaen i Kirkuk, Irak. PKK er stemplet som terror-organisasjon av både EU og USA.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt