Minst 30 drept i Syria

Syriske soldater skal ha drept minst 30 sivile tirsdag, ifølge aktivister. Sikkerhetsstyrkene angrep sivile i og rundt byen Hama og Deir Ezzor.

Syria

Amatørfoto tatt i den syriske byen Hama tidligere denne uka.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Ifølge lederen av den syriske menneskerettighetsorganisasjonen , Ammar Quarbi, ble 26 personer drept og flere skadet da soldater og stridsvogner inntok landsbyer rundt Hama og en by i nærheten av den tyrkiske grensa, Binnish.

Søndag ble 42 demonstranter drept da en militærkolonne kjørte inn i sentrum av den østlige byen Deir Ezzor.

Regjeringsstryker startet for ti dager siden det systematiske angrepet for å slå ned det prodemokratiske opprøret mot regimet.

(Saken fortsetter under bildet)

Syrias President Bashar al-Assad møter den tyrkiske utenriksminsteren Ahmet Davutoglu

Det er ventet økt spenning etter møtet mellom Syrias President Bashar al-Assad og den tyrkiske utenriksminsteren Ahmet Davutoglu.

Foto: HO / Reuters

Presset på Syria øker

Fire personer ble også drept da pansrede kjøretøy rykket inn i byen Binnish ved daggry, ifølge øyenvitner.

Binnish ligger like ved grensen til Tyrkia, noe som kan øke spenningen når den tyrkiske utenriksministeren Ahmet Davutoglu tirsdag besøker Damaskus med en sterk henstilling til president Bashar al-Assad om å stanse volden mot sivile.

Irak fordømmer også blodbadet og regjeringsstyrkenes undertrykkelse av den syriske befolkninga. Tidligere har Saudi-Arabia, Bahrain og Kuwait trukket sine lands representanter ut av Syria.

Journalister slipper ikke inn

Anti-regime-protestene som krever at den syriske presidenten går av, har økt i omfang under fastemåneden Ramadan.

Internasjonale journalister slipper ikke inn i konfliktområdene, og det er svært vanskelig å få ut uavhengig informasjon.

Ifølge syriske aksjonister er over 1.600 personer drept siden uroen og demonstrasjonene mot regimet i landet brøt ut i midten av mars.

SISTE NYTT

Siste nytt