Hopp til innhold

Minst 30 drept og såret i luftangrep i Azaz

Onsdagens luftangrep mot den nordsyriske byen Azaz, skal ha kostet 30 mennesker livet og såret over 100 andre, ifølge en lege fra det lokale sykehuset.

Azaz syria luftangrep barn

En mann bærer en såret gutt etter dagen luftangrep i Azaz. Flere barn skal være blant de omkomne.

Foto: Khalil Hamra / Ap

Det er nyhetsbyrået Reuters som skal ha snakket med mannen. Reuters siterte først legen på at 80 mennesker mistet livet, men tallet har blitt nedjustert til 30 etter at nyhetsbyrået gikk ut og sa de hadde feilsitert mannen.

Legen, som bare ville oppgi navnet Mohammad, snakket fra åstedet for angrepet hvor han og flere titalls andre holder på å gå gjennom ruinene.

– Ti bolighus kollapset

Det er tidligere blitt hevdet at rundt 30 mennesker omkom da syriske krigsfly bombaderte byen onsdag.

Ti bolighus kollapset som følge av angrepet, opplyste den London-baserte aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights. Azaz ligger like utenfor storbyen Aleppo, der det har pågått harde kamper den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet

Azaz luftangrep syria ruiner

Flere titalls mennesker leter i ruinene etter luftangrepet i Azaz onsdag. Her gestikulerer en mann etter å ha funnet noen.

Foto: GORAN TOMASEVIC / Reuters

Øyenvitner forteller til nyhetsbyrået AFP at minst fem døde personer er gravd fram, men at mange flere fortsatt ligger under ruinene.

Uroligheter i Damaskus

Tidligere på dagen brøt det ut kraftige kamper mellom syriske regjeringsstyrker og opprørere ved statsministerens kontor i Damaskus.

Ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights oppsto det skuddveksling etter at opprørere angrep bygninger tilhørende den iranske ambassaden og regjeringskontorer i Mezze-nabolaget med raketter.

En kraftig eksplosjon ble også hørt i den nordlige delen av byen. Eksplosjonen er den andre på én dag i Damaskus. I den første ble minst tre mennesker såret i et bombeangrep i nærheten av hotellet som FN-observatørene bruker som base.

SISTE NYTT

Siste nytt